• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Crne Gore: Srbi, i dalje ste najbolji na svIJetu!

Autor Milutin Vujičić

Rivali Srbija i dalje su svjesni da su "delfini" iznad svih i pored slabijeg rezultata na EP.

 Vaterpolo Selektor Crne Gore - Srbi su najbolji na svijetu Izvor: MN PRESS

/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

"Delfini" se iz Budimpešte vraćaju bez medalje oko vrata, ali nikoga od rivala to nije zavaralo pred najvažniji događaj godine - Olimpijske igre u Tokiju.

Evropski prvak je Mađarska, svjetski je Italija, dok će Srbija u avgustu u Japanu braniti olimpijsko zlato, što je i zacrtano kao osnovni cilj. Srpski igrači kazali su da im je delimično pao pritisak sa pleća pred Tokio, ali je jasno da će javnost od njih očekivati medalju.

Možda će vas zanimati


Ono što je o Srbiji kazao kapiten "crvene furije" Felipe Perone pred finale, ponovio je i selektor Crne Gore nakon osvajanja bronzane medalje preokretom protiv Hrvatske (10:9).

"Srpski vaterpolisti imaju želju za potpunom dominacijom. Imali su problema sa zdravljem igrača, izgubili su samo četvrtfinale na EP, ali u ovom sastavu su i dalje najbolji na svijetu. Niko protiv njih neće biti favorit u Tokiju", kazao je Vladimir Gojković srpskim reporterima.

Gojković je kazao i da je Crna Gora "nova ekipa" u kojoj nema "superstarova", međutim ističe da je najveći kvalitet njegove ekipe to što igraju jedni za druge.

"Počeli smo rekonstrukciju prije četiri godine, poslije OI nas čeka nova rekonstrukcija, odlaze neki iskusniji igrači poslije ove sezone. Ključ je u hemiji, potrebno je stvarati igrače i raditi na sebi", objasnio je Gojković koji je kazao da je veliki motiv pred kvalifikacioni turnir za Tokio u martu.

Najbolji igrač "ajkula" Aleksandar Ivović kazao je da je presudio motiv njegovih saigrača, pošto čak šestorica nisu osvajala medalju sa nacionalnim timom.

"Meni je bila motivacija kao da igram finale, posebno jer sam četiri puta gubio za bronzu. Moji šutevi su ušli, vjerovao sam i imao samopouzdanje, iako sam u polufinalu šutirao 0/6. Tako to rade veliki igrači i lideri ekipa. Drago mi je da su saigrači vjerovali u mene", kazao je Ivović, strijelac pet golova u meču za treće mjesto i zaključio.

"Da li mi je posebno drago što smo pobijedili Hrvate? Ne, nije zato što je to Hrvatska, već zato što smo od kada ja igram najmanje puta pobjeđivali. Samo mi je zbog toga drago".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC