• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj velike karijere: Marija Šarapova napušta tenis!

Autor mondo.rs

Lepa Ruskinja saopštila da posle 19 godina profesionalnog bavljena belim sportom odlazi sa velike scene

 Marija-Sarapova-kraj-teniske-karijere Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Marija Šarapova saopštila je da završava karijeru.

Lepa ruska teniserka, koja ima 32 godine, najavila je kraj u kolumni za "Vogue" i "Vanity Fair".

Šarapova je navela da nije umorna od tenisa, već od borbe sa svojim telom, odnosno povredama koje su je mučile poslednjih godina.

"Kako ostaviti iza sebe jedini život koji poznajete? Kako se udaljiti od terena na kojem ste od malih nogu, od igre koju volite - one koja vam je donela neizrecive suze i neizrecive radosti - sporta u kojem ste našli porodicu, navijača koji su se okupili tokom više od 28 godina? Nova sam u ovome, zato mi oprosti. Zbogom tenisu!", napisala je na početku oproštajnog pisma Šarapova, a potom iznela detalje o svojoj uspešnoj karijeri.

Lepa Maša, koja je u karijeri osvojila pet grend slem trofeja, nakon isteka suspenzije u aprilu 2017, trudila se da se vrati u željenu formu, na vrhunski nivo, ali su je problemi sa zdravljem sprečili u tome.

Šarapova je bila suspendovana 15 meseci zbog korišćenja nedozvoljene supstance meldonijum.

Tenis je počela da igra kada je imala samo četiri godine, a dve godine kasnije legendarna Martina Navratilova zapazila ju je na turniru u Moskvi, nakon čega se preselila sa ocem na sportsku akademiju na Floridu gde je ozbiljnije počela da trenira tenis.

"I šta god izabrala za sledeće poglavlje svog života, svoju sledeću planinu, nastaviću da guram. I dalje ću da se penjem, i dalje ću da rastem. Tenisu - govorim ti zbogom", napisala je uz fotografiju na Instagramu Šarapova.

Prvu titulu osvojila je već 2003. godine, a godinu dana kasnije i grend slem - Vimbldon. Jedna je od retkih igračica koje su uspele da kompletiraju titule na sva četiri grend slema.

Ukupno je u karijeri osvojila 36 WTA titula u singlu i tri u dublu, bila je prva na WTA listi, a ima i titulu u Fed kupu sa reprezentacijom Rusije, kao i srebro sa Olimpijskim igara u Londonu 2012. godine.

Marija Šarapova, koja je bila u vezi sa slovenačkim košarkašem Sašom Vujačićem i kolegom Grigorom Dimitrovim, u karijeri je osvojila više od 38 miliona dolara od tenisa, odnosno treća je na listi igračica sa najvećom zaradom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC