• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove vanredne mjere u tenisu: Zbog koronavirusa se odgađa Fed kup

Autor mondo.ba/Fena

Nakon što je odlučeno da se otkaže masters u Indijan Velsu, danas je došlo doplo do pomjeranja termina i u Fed kupu

 Tenis odgođen Fed kup zbog koronavirus Izvor: Will Russell/Getty Images AsiaPac

Finalni turnir Fed kupa, koji je trebalo da bude održan od 14. do 19. aprila u Budimpešti, odgođen je zbog toga što je mađarska Vlada, kao mjeru u borbi protiv širenja korona virusa, zabranila okupljanje u zatvorenim prostorima za više od 100 ljudi, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).

Možda će vas zanimati

ITF je odlučio da neće biti odigrani ni mečevi razigravanja, koji je trebalo da budu održani 17. i 18. aprila na osam različitih lokacija u svijetu.

ITF je odlučan da održi finalni turnir Fed kupa i preostale mečeve u 2020. te u saradnji s mađarskom Vladom, Mađarskim teniskim savezom i Ženskom teniskom udrugom (WTA) traži nove prikladne termine, prateći istovremeno razvoj situacije sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane korona virusom.

"Izuzetno smo razočarani što smo morali donijeti takvu odluku, ali ne želimo da ugrozimo sigurnost i dobrobit igračica, trenera, osoblja i gledalaca. Odluka nije bila laka: prijetnja širenja COVID-19 je ozbiljna i zahtijeva naše odgovorno ponašanje, kao federacije i kao ljudskih bića. Ovo je situacija koja nadilazi sportske okvire", izjavio je predsjednik ITF Dejvid Hegerti.

"Novi datumi finala i mečeva u razigravanju biće određeni u nadolazećem periodu, u zavisnosti od toga koliko će tenis biti pogođen širenjem COVID-19. Pratićemo situaciju i donositi odluke koje će se temeljiti na činjenicama, službenim podacima i preporukama stručnjaka", zaključio je Hegerti u saopštenju Međunarodne teniske federacije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC