• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi se borili za Tokio u žarištu korone? Sve više pozitivnih nakon Londona

Autor Mladen Šolak

Da li su se srpski bokseri takmičili za olimpijsku vizu na sportskom žarištu kovida-19? Takav zaključak se nameće, iako organizatori to oštro demantuju.

 Srpski-bokseri-korona-virus-kvalifikacije-London-Tokio-2020-Dusan-Janjic Izvor: MN PRESS

Čak šestorica članova bokserskih timova koji su se u martu borili za Olimpijske igre u Tokiju pozitivno su testirani na virus korona.

Među njima je bio jedan član hrvatske ekipe, koji je donio virus u domovinu, a Bi-Bi-Si je prenio da su poslije povratka iz Engleske zaražena i dva borca iz Turske, kao i njihov trener.

Možda će vas zanimati

Da situacija za takmičare bude gora, poslije tri dana kvalifikacionog turnira za Igre (koje su odložene za 2021) takmičari su obaviješteni da se turnir prekida.

Na tom turniru borili su se i predstavnici Srbije, a Dušan Janjić (na slici) bio je praktično u ringu za vrijeme donošenja odluke o otkazivanju.

Tako su bokseri kućama otišli sa gorkim ukusom zbog izgubljenih dana, ali mnogi i sa korona virusom.

"Samo hoću da znam, ako je cijeli svijet bio alarmiran, zašto je ovaj turnir bio organizovan? Nismo vidjeli nikakve higijenske standarde tamo. Nije bilo nikakvih preventivnih mjera", rekao je za Bi-Bi-Si predsjednik Bokserske federacije Turske, Ejup Gozgec.

Izvor: MN PRESS



Sa druge strane, mediji širom Evrope prenijeli su poruku organizatora, koji ne vidi direktnu vezu između oboljevanja boksera od virusa i tog turnira?!

"Londonski turnir suspendovan je prije 10 dana, 16 marta, a organizatori kvalifikacija za bokserski turnir na Igrama nisu upoznati sa bilo kojom vezom između takmičenja i infekcije. Mnogi učesnici bili su u samostalno organizovanim kampovima za trening u Italiji, Velikoj Britaniji i u svojim zemljama i bili su tamo prije nego što je takmičenje počelo 14. marta 2020. Uostalom, vratili su se kućama prije dosta vremena i nije moguće znati izvor infekcije", objašnjeno je.

Bez obzira na tvrdnju domaćina, doveo je takmičare u direktnu opasnost, kao i u izuzetno neprijatnu i nepotrebnu situaciju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC