• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilander: Ovo Đokoviću ne odgovara... Igrao je dobro, a Federer stari!

Autor Mladen Šolak

"Generalno, mislim da pauza najviše škodi mladim igračima, teniserima u usponu", rekao je Šveđanin.

 Mats-Vilander-Novak-Djokovic-korona-virus-pauza-Rodzer-Federer Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković i Endi Marej pokrenuli su prošle nedelje trend obraćanja poznatih tenisera na Instagramu, a u tim razgovorima čulo se i dosta dobrih ideja u vezi sa njihovim sportom.

Na primer, Novak je tako upozorio da je tenis postao sport za fanove u šezdesetim godinama i apelovao je da budu napravljene određene promene.

Možda će vas zanimati

Isto mišljenje izneo je i Rodžer Federer, koji je rekao da bi ženska i muška teniska asocijacija trebalo da se stope u jedno.

Isti stav ima i nekadašnji grend slem šampion, a sada TV analitičar Mats Vilander.

"Ne volim što moram da kažem istinu. A istina je da ćemo za godinu ili dve izgubiti Rodžera Federeram najvećeg igrača svih vremena kada je u pitanju interesovanje publike. Imamo novu klasu muških i ženskih igrača, koji su zaista uzbudljivi, sjajne atlete, sjajan stav, ali fali im one pažnje koja je tu dok Federer, Nadal i Novak nastavljaju da igraju", rekao je Šveđanin za Rojters.

Prema njegovom mišljenju, sada je vreme da tenis privuče mlađu lubliku.

"Neophodno je da tenis okupi oko sebe mlađe fanove i da krene napred. Prosečna start ljubitelja tenisa sada je veća od 50 godina".

Komentarišući trenutnu pauzu, koja je počela pre više od mesec i po, Vilander smatra da ona mnogo manje odgovara mlađim igračima. Kada su u pitanju najveći teniski asovi, sedmostruki grend slem šampion tvrdi da period bez tenisa ne odgovara Đokoviću.

"Gubimo sezonu za poteru za istorijom i rekordima, ali istovremeno, ko zaista mari za to ko će imati najviše grend slemova? Ova situacija škodi Novaku, jer je bio u sjajnoj formi, a Rodžer stari. Kada su u pitanju mlađi igrači, ova pauza im pada još teže. Da, oni će u određenom trenutku moći da treniraju, ali neće moći da igraju mečeve. A, sticanje samopouzdanja i učenje je jedini način da napreduješ kada imaš 21 godinu. Federer može da bude van terena i pola godine, ali on zna kako da dobija mečeve. Mladi igrači još formiraju svoj način da pobeđuju", dodao je Vilander.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC