• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revija boksa u vrijeme korone - sa publikom: Zaštita na prvom mjestu

Autor mondo.rs

I to je moguće u Nikaragvi...

 Boks-u-Nikaragvi-sa-publikom-korona-virus Izvor: Getty Images/Getty Images South America

"U Nikaragvi bokseri moraju od nečega da žive, idemo u ring", tako je nekako glasilo objašnjenje za boksersku reviju koja je održana u subotu uveče u ovoj državi srednje Amerike.

Organizatori su u vrijeme pandemije korona virusa preduzeli sve mjere zaštite, kako samih boraca, tako i publike. Da, u hali kapaciteta oko 8.000 m,esta bilo je i navijača.

Možda će vas zanimati

Svi oni morali da su da poštuju socijalnu distancu i da sjede udaljeni najmanje dva metra jedni od drugih. Ulaz je bio besplatan, a na tribinama se okupilo oko 800 gledalaca.

U dvoranu niko nije mogao da uđe bez maske i da mu se prethodno ne izmjeri temperatura. Pravo da skinu masku imali su samo borci u toku meča, koji su morali da prođu rigorozni ljekarski pregled. Prije i poslije svake borbe vršena je detaljna dezinfekcija ringa, kao i samih boksera, koji su u svojim uglovima prskani dezinfekcionim sredstvima.

Testovi na koronu, ipak, nisu vršeni.

U Nikaragvi su do sada umrle tri osobe od Covid-19 i sve tri su bile zaražene u nekoj drugoj državi. Ukupno je zaraženo 12 osoba, dok je sedam izliječeno.

Nikaragva je jedna od rijetkih država koja nije suspendovala sportske događaje. Predsjednik Danijel Ortega nedavno je donio uredbu o povratku djece u škole, kao i državnih službenika na posao poslije 15 dana odmora.

Vladin Institut za turizam promovisao je najmanje 81 masovnu manifestaciju, uključujući karnevale. Ovakav pristup vlade Nikaragva izazvao je zabrinutost Panameričke zdravstvene organizacije i alarmirao lokalne stručnjake.

"Popularne proslave, masovne sahrane, marševi i slične aktivnosti povećavaju rizik od istovremenog izbijanja epidemije u cijeloj zemlji", upozorio je epidemiolog Alvaro Ramirez.

"Još uvijek ne razumijem zašto rizikujemo", dodao je Alvarez.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC