• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona virus prekida sjajnu vaterpolo karijeru? Soro se "lomi"

Autori mondo.rs Autori Večernje novosti

Bivši reprezentativni golman Srbije ne isključuje mogućnost da zbog infekcije Covid-19 napusti vaterpolo

 Slobodan-Soro-zavrsetak-karijere-korona-virus Izvor: MN PRESS

Slobodan Soro, nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije, uprkos dobroj sezoni u rimskom Laciju, razmišlja da završi karijeru.

"Lomi" se, kaže, nakon pandemije korona virusa, koja je uslovila prekid takmičenja i primorala ga, kao i ostale sportiste, da napravi pauzu.

"Mi iz vodenih sportova nemamo drugog načina da treniramo nego da vježbamo na suvom. Poslije tri godine i istrčanog Beogradskog maratona, ponovo sam počeo da trčkaram... Sada vježbam od tri do pet puta nedjeljno. Ne želim sebe da opterećujem pretjeranim treninzima", rekao je za "Večernje novosti" Soro.

Možda će vas zanimati

Ipak, golman, koji je nastupao i za selekciju Brazila, nije siguran da li će se vraćati u bazen.

"Poslije bilo koje pauze optimalnu formu dostižem za mjesec, mjesec i po dana. Toliko je meni potrebno da se vratim u normalu. Sada prvi put razmišljam šta dalje, jer se ovoj pauzi ne nazire kraj. To je drugi momenat. Nekako je drugačije kada si u glavi spreman i znaš kada treba da nastaviš, a ovako poslije 25 godina prvi put imam pravi odmor. Često mi prođe kroz glavu da li ću više igrati vaterpolo. Fizički mogu da se vratim relativno brzo u formu, ali počinjem da se lomim, ova situacija je za cijeli svijet velika trauma i niko ne zna kako će poslije svega ovoga izgledati određena zanimanja, šta će biti sa sportom, vaterpolom", naveo je Soro, koji ima 41 godinu i iza sebe četvrt vijeka uspješne karijere.

Soro je tokom bogate karijere osvojio čak 16 medalja sa reprezentacijom Srbije na velikim takmičenjima, uključujući i svjetsko zlato 2009. godine, dve titule prvaka Evrope 2006. i 2012. godine, kao i pet najsjajnijih medalja u Svetskoj ligi, a ima i dvije bronze sa Olimpijskih igara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC