• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Formula 1: Nova tehnička pravila od 2022!

Autor Beta

"Mislim da postoji opravdana potreba da se ovi bolidi prebace u sljedeću godinu pošto se nalazimo usred užasnog virusa. Neke ekipe su pokušale da to odlože na još godinu dana. Ali, definitivno će se to dogoditi 2022. godine", rekao je sportski direktor Formule 1 Ros Bron

 Nova-tehnicka-pravila-u-F1-2022 Izvor: Guliver/Getty images/Paul Gilham

Sportski direktor Formule 1 Ros Bron rekao je da će nova tehnička pravila biti uvedena 2022. godine, uprkos pritisku ekipa da se njihova primjena odloži za još godinu dana.

Pravila koja obuhvataju promjene bolida, trebalo je da stupe na snagu 2021. godine, ali su odložena za godinu dana zbog pandemije korona virusa, dok ekipe pokušavaju da uštede što više novca.

Možda će vas zanimati

Direktori pojedinih ekipa predlagali su da se nastavi takmičenje sa bolidima sličnim ovima iz trenutne generacije do 2023. godine.

Međutim, Bron je rekao da će novi propisi, opisani kao prekretnica za Formulu 1, biti odloženi za jednu sezonu.

"Mislim da postoji opravdana potreba da se ovi bolidi prebace u sljedeću godinu pošto se nalazimo usred užasnog virusa. Neke ekipe su pokušale da to odlože na još godinu dana. Ali, definitivno će se to dogoditi 2022. godine", rekao je Bron, prenio Skaj.

Nova pravila će dovesti do jeftinijih, manje složenih bolida, sa izrazito promijenjenom aerodinamikom u cilju boljeg preticanja, kao i smanjenog trajanja gran pri vikenda, sa četiri na tri dana.

Bron je rekao da se novim pravilima omogućava da Formula 1 postane ekonomski održivija u smislu konkurentnosti.

"Bolidi su sada toliko složeni, da što više potrošite novca, brže idete. Moramo da izravnamo tu krivu i stvorimo situaciju u kojoj novac neće biti jedini kriterijum konkurentnosti. Zbog toga su nam potrebni novi bolidi da izravnamo krivu. Mi i dalje želimo da najbolje ekipe pobjeđuju, moramo da zadržimo integritet Formule 1, to je sport i potrebno je da najbolji pobjeđuju", naveo je on.

Bron je dodao da su pregovori o ograničavanju budžeta pri kraju i da će se sa tim početi 2021. godine, kako je i planirano.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC