• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije ćemo gledati ex-YU ligu u tenisu nego u fudbalu!

Autori mondo.rs Autori Beta

Đoković i Ivanišević imaju zanimljivu ideju.

 Ideja NOvak Đoković GOran Ivanišević Ex-Yu teniska takmičenja Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill

Njegova predviđanja se neće dopasti ljubiteljima "bijelog sporta".

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević rekao je da bi tenis na međunarodnu sportsku scenu mogao da se vrati tek u proljeće sljedeće godine!

Možda će vas zanimati

 On je dodao i da sa prvim teniserom svijeta Novakom Đokovićem radi na pokretanju regionalnih mini-turnira.

"Što se tiče sportista najgore je zdrav si, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad", rekao je Ivanišević za HRT, prenosi Hina.

"Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomjeranju Australijan opena za mart, što je takođe opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Rolan Garosa ili Vimbldona sljedeće godine", dodao je on.

Specifičnost tenisa je putovanje tenisera iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvodljivo. Stoga u taboru prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića - koji je nedavno trenirao iako je to bilo protiv pravila - razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s ovdašnjih prostora održavali takmičarsku formu.

"Razmišljali smo o seriji mini-turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjećemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u junu, julu", optimističan je Ivanišević.

Zdravlje igrača i svih uključenih uvek je na prvom mjestu, a Ivanišević je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti "kijanjem u loptu".

"Prije svega želim da čestitam i zahvalim ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova - igram tenis 40 godina, a nikad nisam kinuo u 'balun'. Zaraziti se možeš svuda, ali mislim da niko neće kijati u teniski balun", zaključio je Goran Ivanišević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC