• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filipović napušta Pro Reko: Kraj prelijepe epohe, ova sezona je bila uzalud

Autor mondo.rs

Proslavljeni srpski vaterpolista će ovog ljeta birati novi klub.

 Filip-Filipovic-napusta-Pro-Reko-posle-devet-godina-Filip-Filipovic-bez-kluba-vaterpolo Izvor: MN PRESS

I tome je došao kraj - Filip Filipović više neće biti igrač Pro Reka.

Legendarni srpski vaterpolista je poslije devet godina u klubu (u dva mandata) i poslije 337 golova na 188 utakmica riješio da promijeni sredinu.

Možda će vas zanimati

Filipović je kapicu Pro Reka prvo nosio od 2009. do 2012. godine, a onda i od 2014. pa do kraja ove sezone. U međuvremenu je dvije sezone igrao za Radnički iz Kragujevca, a sa italijanskim velikanom je bio šampion Evrope 2010, 2012. i 2015. godine.

Bio je i šampion Italije čak osam puta, uz sedam trofeja u nacionalnom kupu, ali sada je vrijeme za novi početak.

"Iskreno, mi smo se još pre dvije godine dogovorili – Felugo, Volpi i ja, da odradim ugovor do Tokija 2020. i da to bude kraj naše saradnje", rekao je Filipović u intervjuu za "Novosti" i nastavio:

"Mogu samo da budem zahvalan klubu na svim ovim godinama, a o tome koliko sam bio srećan što sam bio njegov član govori činjenica da sam najveći dio seniorske karijere proveo u Pro Reku. Završila se prelijepa epoha i ja sam prezadovoljan."

Međutim, pandemija korona virusa i prestanak takmičenja uticao je da Filipovićev kraj angažmana u Pro Reku ne bude onakav kakvom se nadao.

"Ostao je gorak ukus zato što sam se zbog ove pandemije virusa korona od Reka oprostio bez titule, bez utakmica, bez borbe, zbog toga mi je najteže. Nisam zamišljao da ću na ovakav način da napustim Pro Reko."

Izvor: MN PRESS

Čuvena "desetka" Srbije za sada ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"Cijelo ljeto je ispred nas. Ima nekoliko zanimljivih klubova u koje bih htio da se preselim. Ali, da ne prejudiciram… Volio bih da budem u klubu koji ima ozbiljne namjere. Jer ova sezona, koliko god bila naporna, bila je uzalud. Volio bih da se sljedeće godine, gdje god budem igrao, borim za titulu."

Filipović je prokomentarisao i kako će aktuelna situacija uticati na reprezentaciju Srbije, pošto su pojedini srpski reprezentativci ostali bez ugovora.

"Može poprilično. Jedina sreća u nesreći je to što praktično ove godine nemamo nikakvo takmičenje. Ali je izlišno pričati o tome kakav je osjećaj kada imate nekolicinu igrača koji nemaju riješen status. Imali smo to već u našem sportu, tako da nije ni prvi ni posljednji put. Čak je bolje kada nešto žulja, tako da sam siguran da će svi pronaći angažman i otići u klubove koji pretenduju ka nečemu. Samo, situacija nije jednostavna. Osjeća se kriza u sportu, a ni vaterpolo nije izuzet iz toga. Ipak, ne treba gledati negativno, imamo cijelo ljeto da pronađemo novu sredinu", objašnjava Filipović.

Vaterpolisti već dva mjeseca nisu trenirali u bazenu, a srpski reprezentativci su bili u karantinu 28 dana poslije povratka iz Grčke.

"Svi smo van takmičarske forme, iako većina trenira na suvom. Meni je najteže pao karantin od 28 dana. Neću nikoga da okrivljujem, smatram da je 14 dana bilo dovoljno, onih drugih 14 sam izuzetno teško prihvatio. Nije se vodilo računa o našem psihičkom zdravlju. Pogotovo o nama koji smo navikli da budemo aktivni po cijeli dan i da radimo, a bili smo zatvoreni 28 dana. Bilo je i kriznih perioda. Bio je to najteži trenutak, kako za mene, tako i za porodicu, jer nisam navikao da budem 24 časa u četiri zida", zaključio je Filip Filipović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC