• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijete, pazi se, Novak je poručio: Oboriću rekorde Federera!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković dugo nije govorio ovako otvoreno...

 Novak-Djokovic-oboricu-rekorde-Rodzera-Federera-grend-slem Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst, Matthias Hangst/Getty Images Europe

Ko je najbolji teniser svih vremena?

Odgovor na ovo pitanje obično je sveden na tri imena (Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal), a koji će biti izabran obično zavisi od toga ko vam je najsimpatičniji. Tačan odgovor teško je dati dok i dalje traju njihove karijere, pa će se tek po završetku (možda) podvući crta.

Možda će vas zanimati

Gledaće se međusobni dueli, osvojene titule, osvojene velike titule, broj nedjelja na prvom mjestu ATP liste, rekordi, ali i mnoge druge stvari...

Onaj ko bude imao najviše "važnih faktora" - taj će vjerovatno biti proglašen i za najboljeg ikada. 

Poznato je da za sada Rodžer Federer vodi u osvojenim grend slemovima, ima jedan više od Nadala i tri od Đokovića, takođe je proveo i najduže vrijeme na vrhu ATP list, ali srpski teniser planira da ga stigne - i prestigne.

"Mislim da imam još šta da uradim u tenisu", rekao je Novak Đoković u intervjuu za Grejema Bejsingera kome je ekskluzivno pokazao i sklonište u kome se krio za vrijeme NATO bombardovanja.

"Vjerujem da mogu da osvojim najviše grend slemova i da oborim rekord po broju nedjelja na ATP listi (oba rekorda drži Federer prim. aut.). To su mi ciljevi, ali nisu jedina stvar koja me svakodnevno motiviše, to je više moj lični napredak".

Novak Đoković je istakao da ima dosta samopouzdanja što dolazi od vjere u sebe i ljubavi koju mu pružaju bližnji, ali priznaje da bi volio da provodi više vremena sa djecom, ženom, braćom, roditeljima.

"To je putovanje koje je mene izabralo, a ne obrnuto", rekao je Đoković.

"Da li bi igrao sa 40? Uf... Gledajte, ne vjerujem u limite, to su samo iluzije vašeg uma, želim da igram još dugo, ali znam da ću istovremeno morati da održavam iste principe i da održavam svoje tijelo, um. To mora da bude sinergija sa mojom porodicom i svjestan sam da tempo i broj turnira koje ću igrati da će se uskoro smanjiti, neću igrati toliko mnogo i putovati. Možda ću igrati sa 40, ali ću se fokusirati na najveće turnire i one koji mi najviše znače", zaključio je srpski teniser.

Prethodnih dana je Đoković inače bio u centru pažnje medija zbog tvrdnji o vakcinaciji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC