• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte novog selektora Srbije: 16 godina u Barseloni, Katar...

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Novi selektor "orlova" je imao prvo obraćanje za ovdašnju javnost.

 Selektor Srbije Toni Đerona se predstavio: Već sam radio s velikim zvezdama srpskog rukometa Izvor: YouTube screenshot

Srbija je dobila novog selektora. Toni Đerona će predvoditi mušku rukometnu selekciju.

Ovaj 47-godišnji Španac je ujedno trener i francuskog Šarta, a prihvatio je izazov rada sa "orlovima", kao selekcijom čije rukometno nasleđe vrlo dobro poznaje.

Možda će vas zanimati

Đerona je svestan istorije i kvaliteta koji postoji u srpskom rukometu.

"Samo bi trebalo da pogledate najbolje timove i lige u Evropi i sve će vam biti jasno. Tamo igra mnogo srpskih igrača. Naravno, ne poznajem puno srpske timove, ali sam odgledao sezone Metaloplastike i Vojvodine u SEHA ligi i EHF Kupu, gde sam otkrio neke mlade igrače za koje mislim da su velika budućnost srpske reprezentacije. Naravno, mnogo bolje poznajem neke starije generacije, s obzirom na to da sam imao to zadovoljstvo da radim sa nekima od njih", počeo je Đerona za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

On ističe pozitivno iskustvo u radu sa srpskim igračima...

"Tokom rada u Barseloni imao sam priliku da radim sa Škrbićem, Peruničićem, Perićem, Nenadićem. Bilo je to neverovatno iskustvo za mene kao mladog trenera u tom trenutku, da im pomognem, ali i da učim od tako iskusnih i talentovanih igrača. Sećam se Petra Nenadića 2007. godine, koji je bio jako mlad, ali već neverovatan igrač. Ne mogu da zaboravim ni Milana Kalinu. On je i tada, i danas, član Barselone. Posle 16 godina u Barseloni, radio sam u Kataru sa Darkom Stanićem i Zoranom Đorđićem, a Zoran mi je bio i trener golmana u reprezentaciji Tunisa. Kao što i sami možete da zaključite, bio sam počastvovan da radim sa velikim zvezdama srpskog rukometa."

Izvor: YouTube/betevé/printscreen

Đerona otkriva i kako će mu rad u Španiji pomoći da poboljša srpski rukomet.

"Moj angažman biće 100%. Neće biti nikakvih problema da pored obaveza koje imam u svom klubu Šartu, pratim igrače i planiram akcije reprezentacije. Kada me je RSS kontaktirao, pričali smo o planovima, ne samo vezanim za seniorsku reprezentaciju, već i za mlađe reprezentativne selekcije i srpski rukomet u celosti. Mislim da tu može poslužiti špansko iskustvo iz prethodnih godina, organizacija seminara, sastanaka između trenera, sve sa ciljem da razmenjujemo iskustva, da razgovaramo o taktici i učinimo sve da idemo napred", kaže Đerona.

On dodaje i da je misija reprezentacije da pomogne igračima da ostvare svoj maksimalni potencijal u klubovima.

"Ako to bude tako, biće lakše i reprezentaciji. Kao određeni cilj, mislim da reprezentacija mora da bude prisutna na svim takmičenjima i postiže bolje rezultate nego što je to bilo u poslednjih desetak godina", zaključio je Toni Đerona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC