• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak dovodi ZVEZDE u Beograd! Jednu stvar nije "kačio" na mreže...
 Novak dovodi ZVEZDE u Beograd! Jednu stvar nije "kačio" na mreže...

Novak dovodi ZVEZDE u Beograd! Jednu stvar nije "kačio" na mreže...

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da posle Dominika Tima i Grigora Dimitrova u Beograd stiže još jedna teniska zvezda, a objavio je i da je u dobroj formi pošto je u Španiji trenirao svaki dan na svom posedu.

 Novak dovodi ZVEZDE u Beograd! Jednu stvar nije "kačio" na mreže... Izvor: Mondo/Goran Sivački

Srpski teniser Novak Đoković vratio se prošlog vikenda u Beograd iz Marbelje, gde je proveo prethodna skoro tri meseca zbog pandemije korona virusa, a ovog ponedeljka organizovao je konferenciju za medije na kojoj je najavljivao humanitarni turnir "Adria Tour".

U pitanju je događaj koji će se sigurno održati u Srbiji i Hrvatskoj, a za sada se još vode pregovori sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, gde nije još sve utanačeno.

Đoković je već objavio da će na ovom turniru učestvovati dve velike teniske zvezde Dominik Tim i Grigor Dimitrov, dok je na današnjoj konferenciji za medije saopštio da mu je i Saša Zverev rekao "DA". Sva trojica će igrati u Beogradu.

Nažalost, pregovori sa Milošem Raonićem nisu uspeli, dok je naravno sve zanimalo da li je o ovoj temi razgovarao i sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

"Više nego uobičajeno bio sam u kontaktu sa Nadalom i Federerom u poslednjih nekoliko meseci zbog toga kako će ovo uticati na tenis. Razgovarali smo o pomoći igračima, o različitim temama, ali Federer je još povređen, ima problema sa kolenom, nisam se ustručavao da ga pitam, a Rafa je skoro počeo da igra i razgovarali smo nešto za US Open, ali nisam ga pitao. Da li ću ga pitati? Ne znam, možda, teško, ne očekujem da će doći", istakao je Novak Đoković koji je rekao da pregovara sa još nekoliko tenisera iz vrha.

Novak Đoković je otkrio i da je od početka pandemije trenirao SVAKI DAN pošto je u kući u Marbelji imao teniski teren (tvrda podloga), ali da to nije želeo da deli na društvenim mrežama.

"Što se tiče forme, imao sam priliku da treniram skoro svaki dan jer smo u kući imali teren. Nisam kačio nigde jer nisam hteo da izazivam bes drugih tenisera. Trenirao sam na tvrdoj podlozi, pa na šljaci. Dobro se osećam fizički", naveo je Đoković i rekao da vrlo ozbiljno gleda na čitav "Adrija tur" i da želi da se Tim, Zverev i Dimitrov kući vrate puni utisaka.

Srpski teniser je takođe izrazio nadu da će se teniski turniri igrati pred navijačima, ali da ta odluka ne zavisi od njega, nego od odluka vlasti u zemljama u kojima će se mečevi održavati, pošto se sve menja iz dana u dan.

Novak je po dolasku u Beograd izašao na teren i odradio trening, dok je potom slavio rođenje deteta Janka Tipsarevića, a potom se obratio novinarima beogradskih redakcija.

Čitavu konferenciju za medije ispratite klikom na karticu "razvoj događaja".

16:13

FORMA?

"Zverev mi je rekao da je trenirao da je imao teren u svom domu u SAD. Tim je takođe aktivan prethodnih nedelja, a njemu je šljaka najbolja podloga. Biće sigurno motivisan i to je prilika da se takmičite i igrate, mi smo profesionalci i nedostaje nam tenis", dodao je Đoković.

16:11

PRAVILA ZA TURNIR

"Biće skraćeni setovi do četiri gema. Treba da odlučimo da li će biti prednosti u gemi, ali moramo da predvidimo koliko će trajati mečevi. Imamo dva po danu i igraće se po tom sistemu da igra svako sa svakim u grupi, pa je to 13 mečeva u dva dana. To je dosta i izazov. Gledao sam turnir na Floridi gde su igrali po ovom sistemu na tvrdoj podlozi i to je brzo išlo", rekao je Đoković.

"Igraće se dva dnevna i jedna večernja sesija, pravićemo tribine, pa ćemo videti koliko je ljudi dozvoljeno. Sve ide u dobrom pravcu u našoj zemlji".

16:09

LAKŠE KAO TENISER ILI ORGANIZATOR?

"Bolje se snalazim u ulozi tenisera, imamo veliku pomoć organizacionog tima koji je sve veći, pa imam puno saradnika koji imaju svoju ulogu. Kompleksno je organizovati ovo, menjaju se pravila svake nedelje... Potrudiću se da ovo bude dobar prvenac organizacioni. Doduše, jeste moja familija organizovala Serbia open, ali ovo je nešto drugo. Kad organizujete sve u jednom gradu imate mrežu operativnu i mnogo je lakše, a kad je u više država - to je veliki izazov. Imam poverenja i samopouzdanja u sebe i čitav tim", istakao je Đoković.

16:07
BEZ NADALA I FEDERERA

"Više nego uobičajeno bio sam u kontaktu sa Nadalom i Federerom u poslednjih nekoliko meseci zbog toga kako će ovo uticati na tenis. Razgovarali smo o pomoći igračima, o različitim temama, ali Federer je još povređen, ima problema sa kolenom, nisam se ustručavao da ga pitam, a Rafa je skoro počeo da igra i razgovarali smo nešto za US Open, ali nisam ga pitao. Da li ću ga pitati? Ne znam, možda, teško, ne očekujem da će doći", istakao je Đoković.

16:05

RAONIĆ?

"Da... Bilo je izvesno, ali jutros sam dobio poruku od njega da neće uopšte dolaziti u Evropu. Ostao je u Americi i nije znao da li da ostane tamo, da li da se vraća... I njemu je velika želja da zaigra u Crnoj Gori i to bi bio spektakl, ali to nećemo videti ove godine", rekao je Đoković.

16:04

NEĆE BITI TRADICIONALNO...

"Teško će biti tradicionalno, to je usred sezone... Ne znamo da li će ono što smo mi smatrali normalnim regionalnim takmičenjima da bude kao što je bilo. Da li će drastične mere ostaviti posledice na tenis, to ne znamo još. Ne znamo za izgled kalendara, kako će se turniri uklopiti... Ima mnogo različitih efekata i teško da možemo da očekujemo da ovo bude tradicija i da dovodim teniske zvezde, ali ovo je izuzetna prilika. Ja sam na vrhuncu karijere, nikad nisam imao priliku ovo da uradim i imam želju da ovo prođe na najbolji način", rekao je Đoković.

16:01

TURNIR NA ŠLJACI

"Turnir će se igrati na šljaci, tako je najlakše, a imaćemo vremena i da se prešaltamo na tvrdu podlogu ako to bude potrebe u nastavku sezone", rekao je Novak.

16:00

NOVAK O TURNIRU

"Pre svega, kao što sam napomenuo ranije, radimo na cilju da se sve ove lokacije ostvare i da tamo igramo. Sarajevo bi bio završetak turneje gde bih igrao meč sa Damirom Džumhurom. Ako postoji mogućnost za dubl, onda i sa Brkićem, Bašićem...".

"Nisu stoprocentni zagarantovane lokacije BiH i Crne Gore jer smo mnogo više vremena posvetili Srbiji i Hrvatskoj jer su oni najbliži, pa smo za njih morali da se postaramo".

"Što se tiče forme, imao sam za razliku od mnogih tenisera, imao sam priliku da treniram skoro svaki dan jer smo u kući imali teren. Nisam hteo da izazivam bes drugih tenisera. Trenirao sam na tvrdoj podlozi, pa na šljaci. Dobro se osećam fizički. Trenirao sam, bio aktivan, a i dalje je neizvesno kada će se vratiti turniri. Gledam ozbiljno na Adrija tur jer mi je stalo da to prođe na visokom nivou. Hoću da Tim i Zverev budu prvi put kod nas, kao i Dimitrov, da se vrate kući s pozitivnim utiskom. Posredujem organizaciji, pokrenuo sam ideju...", rekao je Đoković.

"Imam vremena da ako se nastavi na tvrdoj podlozi".

15:55

Prvi čovek srpskog tenisa Dušan Orlandić je najavio da je Novak Đoković pomogao organizovanje teniskih turnira od septembra, naravno i finansijski, dok se očekuje i ponovo otvaranje teniskih škola.

15:50

PORUKA MLADIMA!

"Probaćemo da niže rangiranim teniserima i našim juniorima nađemo način da zarade neki novac, teška su vremena za tenis. Mnogi od njih, ne samo kod nas i u svetu, razmišljaju da ostave tenis na neko vreme jer nemaju finansije. To je vrlo ozbiljno, a znamo da su možda i gore stvari u svetu za neke druge stvari...", rekao je Đoković.

"Koncept je da na svakoj lokaciji imamo organizaciju sa lokalnim savezom da se organizuje turnir po uobičajenim formatom i žrebom".

Novak Đoković je rekao da se planira i organizacija mečeva za dame, ali i da se odigraju i dublovi, miks-dublovi, sa legendama sporta, ali to sve zavisi od pravilnika koji ITF odredi zbog pandemije korona virusa.

Planira se trodnevni program u tom slučaju, a pobednik turnira uoči vikenda imao bi mesto na završnom turniru.

15:45

O PUBLICI!

"Nadamo se da ćemo imati i publiku, ali moramo da poštujemo sve regulacije koje izdaju Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska. Završio bih i pre vaših pitanja da je 100% izvesno da će Beograd i Zadar se organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, a za Crnu Goru i Bosna i Hercegovina nije još skroz potvrđena. Lično želim da se to tamo održi, ali kažem zbog kasnog početka organizacije i struktuiranja projekta - nisu još potvrđene te lokacije. Radimo na tome", rekao je Nole.

"Tim će doći u Beograd, Zverev možda i u Hrvatsku, a Dimitrov i u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori".

"Pregovaram sa još nekoliko zvezda...".

Izvor: Mondo/Goran Sivački

15:43

O ADRIA TOURU!

"Hvala svima što ste se okupili u tolikom broju".

"Hvala što ste prepoznali značaj Jadranske turneje koja će trajati mesec dana na pet lokacija. Srećan sam i uzbuđen što ću imati priliku da igram ovde pred publikom u Beogradu, kao i da putujem po susednim zemljama u regionu. Na turnirima na koji su organizovani prethodnih nekolio nedelja nije bilo mnogo vremena. Sve je humanitarnog karaktera - sve će ići u humanitarne organizacije. Moja fondacija je jedna od njih".

"Svetske zvezde koje budu dolazile, teniseri, oni će moći da izaberu neke humanitarne organizacije, ovde ili svetu, to je njihova odluka".

"Dolaze ovde besplatno, znate da u svetu obično kad dovodite one iz vrha to se plaća, ali iz mog odnosa je dogovoreno s njima da to bude besplatno. Neki će igrati jedan vikend, a neko više. Ono što želim da podelim je fenomenalna vest: od pre neki dan je dogovoreno da dolazi i Saša Zverev u Beograd, pored Dimitrova i Tima".

15:39

Počinje!

Novak Đoković će se sada se obratiti medijima.

15:17

Šta ste mu poželeli za rođendan?

Novak Đoković proslavio je u petak 33. rođendan, a tom prilikom je naš kolega Nebojša Marković sastavio 33 razloga zbog kojih je Nole najbolji teniser svih vremena.

15:13

Adria Tour!

Polako se sve sprema za sjajan teniski događaj koji je pokrenuo Novak Đoković, a na kome će učestvovati i treći reket sveta Dominik Tim.

Izvor: MONDO/Nebojša Marković

15:02

Uživo na MONDU!

Ostanite uz MONDO, naš kolega Nebojša Marković je na "terenu", a ovde možete da pratite iz minuta u minut obraćanje Novaka Đokovića.

UKRATKO

  • Novak Đoković vratio se ovog vikenda u Srbiju.
  • Obraćanje medijima počinje u 15.30.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije