• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trka kroz Srbiju" počinje sa Jahorine: "Grandiozan karavan!"

Autor mondo.ba/SRNA

Trka počinje 31. avgusta, a završava 3. septembra

 Bicicklizam Trka kroz Srbiju 31. avgust 3. septembar 2020. Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U ovogodišnjoj Međunarodnoj biciklističkoj trci kroz Srbiju i Republiku Srpsku, koja će biti održana od 31. avgusta do 3. septembra i posvećena je promociji Jahorine kao turističke destinacije, očekuje se učešće maksimalnih 175 takmičara iz 20 evropskih i svjetskih biciklističkih saveza, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Darko Vučetić rekao je da će start velikog biciklističkog karavana, koji čine domaći, evropski i svjetski takmičari, kao i prošle godine biti u Istočnom Sarajevu.

Možda će vas zanimati

"Ono što već sad mogu sa sigurnošću reći jeste da će Istočno Sarajevo i ove godine biti dobar domaćin startu grandioznog biciklističkog karavana kakav je Međunardona trka kroz Srbiju i Republiku Srpsku. Uostalom, kao dobri domaćini te trke, po priznanju svih njenih aktera, pokazali smo se i prošle godine", izjavio je Vučetić, te istakao da je ovogodišnja biciklistička trka posvećena promociji Jahorine kao turističke destinacije.

"Putem velikog biciklističkog karavana želimo promovisati Jahorinu kao turističku destinaciju s koje će i krenuti trka kroz Srbiju i Republiku Srpsku. Planirano je da se prva dionica trke vozi od Jahorine do Zlatibora. Želja nam je, takođe, da putem međunarodne trke promovišemo i zdrav način života. Ujedno i da biciklizam pokažemo kao sport, ali i rekreaciju velikog broja zaljubljenika u vožnju na dva točka", kaže Vučetić.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađan Cicović naglasio je da će i pomenuta biciklistička trka, kao i ona koja slijedi odmah iza nje od Banjaluke do Beograda, pokazati još jednom da je saradnja Srpske i Srbije trenutno na najvišem nivou.

"Osim toga, o visokom nivou saradnje Srpske i Srbije, putem medija, uvjeriće se i Evropa, kao i svijet jer je ta prestižna trka međunarodnog karaktera. Trka će, takođe, pokazati da nema granica između Srbije, Srpske, kao i BiH, jer sportisti slobodno prelaze preko njih", rekao je Cicović na konferenciji za novinare.

Direktor Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju i Republiku Srpsku Vladimir Kuvalja napomenuo je da očekuju maksimalnih 175 takmičara iz 20 evropskih i svjetskih saveza.

"U taj broj uključuju se i takmičari koji će se sami prijaviti, a oni stižu iz čak 30 zemalja Evrope i svijeta. Biciklisti će doći iz cijele Evrope, pa i svijeta. Tako imamo najave dolaska takmičara iz SAD, Italije, Belgije, Rusije, kao i brojnih drugih zemalja koje ne žele propustiti priliku da učestvuju u trci koju je podržala i Svjetska biciklistička organizacija", rekao je Kuvalja na konferenciji za novinare na pitanje Srne o broju takmičara.

Kuvalja je precizirao da trka počinje u Istočnom Sarajevu, a završava u Novom Sadu.

"Prva etapa vozi se od Istočnog Sarajeva, odnosno Jahorine do Zlatibora, potom sa te planine do opštine Mionica. Od Mionice biciklisti voze do Požarevca, a odatle do Beograda. Kraj je predviđen na novosadskom Trgu slobode", kaže Kuvalja.

Na konferenciji za novinare u Novom Sadu, medijima, od kojih je pet bilo iz Republike Srpske, još su se obratili i predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović, zamjenik pokrajinskog sekretara za sport Vojvodine Alenka Binder i član novosadskog Gradskog vijeća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC