• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suze same teku: Bila je lavica, borac, pričali smo i o imenu djeteta...

Autori Večernje novosti Autori Mirjana Šegan

Prvi trener Bobane Veličković Momčilović istakao da je reprezentativka u streljaštvu bila veliki sportista, uporna, vesela, spremna da pomogne, i omiljena u nacionalnom timu

 Trener-preminule-Bobana-Velickovic-Momcilovic-izjava Izvor: MN PRESS

Vijest o smrti Bobane Veličković Momčilović, višestruke evropske šampionke u streljaštvu pogodila je sve. Mlada sportistikinja izgubila je život zbog komplikacija poslije porođaja.

Njene koleginice iz reprezentacije emotivno su se oprostile o nje, a trener Boban Marković, sa kojim je sarađivala 16 godina, ostao je nijem poslije tragične smrti njegove pulenke.

Kaže da je kod Bobane odmah prepoznao talenat.

"Bobana je uvijek bila uporna. Uvijek je bila željna dokazivanja i dobrih rezultata. Kada je 2004. postavila državni rekord u mlađim kategorijama, u gađanju vazdušnim pištoljem na takmičenju u Mladenovcu gde je ostvarila 384 kruga, to je bilo dovoljno da se uvidi kakav je talenat bila i da s njom vrijedi raditi. Već 2006. osvojila je Kup Srbije i Crne Gore. Tada je bila bolja i od legendarne Jasne Šekarić, koja joj je kasnije bila trener", ispričao je za "Večernje novosti" prvi Bobanin trener.

Marković je na Svjetskom kupu održanom u Minhenu Bobani poklonio maskotu lavicu, kako bi joj razbio tremu pred nastup.

"Imala je tada tremu, i ja sam joj to poklonio jer je ona imala srce lavice. Nevjerovatno borbena i vesela osoba. Bila je omiljeni drug u reprezentaciji Srbije i uvijek je bila spremna svima da pomogne. Nedavno smo se ja i njena majka sjetili baš te maskote, u nadi da će se i ovog puta izboriti i probuditi".

Naveo je da su mnogo puta smo razgovarali i u periodu njene trudnoće.

"Znala je da sa šećerom ima problema, ali bi mi uvek kazala sve je pod kontrolom. Nažalost, završilo se tragično, i Srbija je izgubila velikog sportistu i sjajnog strijelca. Siguran sam da bi, da je drugačija situacija, Bobana u narednih pet-šest godina postavljala još bolje rezultate", rekao je Marković. 

Naglašava da se Bobana uvijek borila i da nikada nije odustajala. 

"Pred 50. Evropsko prvenstvo vazdušnim pištoljem, koje je održano ove godine u Vroclavu, odakle je Bobana donijela zlato, kazao sam joj da će sigurno osvojiti medalju. A na njeno pitanje zašto sam siguran u to, poručio sam joj da, s obzirom na to da je u drugom stanju, mora da misli na sina i da je ostalo neće mnogo opterećivati. Poslije tog šampionata smo čak pričali i o imenu za bebu - Zlatimir ili Zlatko, jer je osvojila zlato", ispričao je trener Boban Marković.

Bobana Veličković Momčilović preminula je u 31. godini, a u njenom rodnom gradu Boru proglašena je trodnevna žalost. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC