• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sin Mihaela Šumahera: Tata me je naučio jednu važnu stvar

Autor Mirjana Šegan

Mik Šumaher priznao da lekcije oca ne uzima zdravo za gotovo i da najveći pritisak koji osjeća pravi on sam

 Mik-Sumaher-sin-Mihael-Sumaher-o-ocu-i-karijeri Izvor: Guliver/Getty Images/Charles Coates

Mik Šumaher odbarao je da krene stopama slavnog oca, koji je rekordno, čak sedam puta bio šampion Formule 1. Uprkos velikim očekivanjima javnosti, uspješno gradi karijeru u Formuli 2, a Ferari, za koji je vozio i njegov otac, priprema ga za ulazak u "najbrži cirkus na svijetu".

Možda će vas zanimati

Mik Šumaher, koji ima 21 godinu, posljednjih godina osim sa pritiskom koji mu je nametnut, bori se i sa velikom znatiželjom novinara širom svijeta da o njegovom ocu saznaju bilo kakve informacije. On je prije šest i po godina doživio nesreću na skijanju i pretrpio teške povrede glave, od kada se gotovo ništa ne zna o njegovom zdravstvenom stanju.


Šumaher junior u pismu javnosti pomenuo je i svoj odnos sa ocem.

"Ljudi su u mom tati vidjeli samo one dijelove iz časopisa, one dijelove za javnost, i to mi je jasno. Bio je čak pet puta svjetski šampion kada sam se ja rodio i to je zaista velika stvar, znam to. Ipak, ja na njega nikada nisam gledao kao na najboljeg vozača na svijetu. On je uvek prvo bio moj tata", naveo je mladi Šumaher.

Rekao je da je od oca mnogo toga naučio.

"Uvijek mi je davao savjete, ali ne, njegove lekcije ne uzimam zdravo za gotovo. Ipak, jedna od najvažnijih koju mi je dao u životu je da ostanem miran - da nikada ne letim visoko", naveo je sin MIhaela Šumahera.

On je otkrio da je već sa tri godine vozio karting, pet godina kasnije počeo je da se takmiči, a da je već sa 12 znao da želi da bude profesionalni vozač.

"Vrlo rano sam odlučio da želim da budem vozač Formule 1 i šampion", rekao je i otkrio da je baš zbog toga što je sin slavnog oca nastupao pod drugim prezimenom.

"Radio sam to kako bi me objektivno posmatrali kao vozača i šta zaista mogu, a ne kao Mihaelovog sina. Iskreno, ne osjećam pritisak, niti radim sve kao moj otac, prije osjećam presiju zbog toga što uvijek razmišljam o tome šta sam uradio i kako sam mogao bolje", rekao je Mik Šumaher.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC