• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"US Open mora da se otkaže, Rolan Garos ne!"

Autor Mirjana Šegan

Bivši teniser Anri Lekont oglasio se o predstojećim grend slemovima

 Anri-Lekont-US-open-Rolan-Garos-grend-slem-korona-virus Izvor: Adam Pretty/Getty Images Europe

Anri Lekont, slavni francuski teniser poručio je da US Open ne smije biti održan ove godine u Njujorku zbog pandemije korona virusa, koja u SAD ne jenjava.

"Nemoguće je održati US Open, moraju da ga otkažu", jasno je rekao nekada peti igrač svijeta, a onda obrazložio razloge za takvo mišljenje.

"Mislim da mnogi igrači ne žele da putuju u SAD. Prije svega iz zdravstvenih razloga, pandemija još nije završena. Takođe i zbog toga što ne žele da igraju na Grend slemu bez navijača. Ne smijem ni da zamislim kakva bi to bila atmosfera. Videjli smo Muratogluov UTS turnir, gledanje mečeva preko ekrana nema istu draž", rekao je Lekont o US Openu, koji je zakazan za 31. avgust u Njujork.

Možda će vas zanimati

Lekont je potom naveo da za razliku od US Opena, Rolan Garos treba da se igra ove sezone.

"Direktor Rolan Garosa Gi Forže i Teniski savez Francuske imali su hrabrosti da pomjere pariski grend slem. Srećni smo što imamo sjajne uslove na Rolan Garosu, sa gotovo svim osvjetljenim terenima. Neće biti prekidanja mečeva, uslovi za igru neće biti možda isti, ali sve je to dio igre".

Lekont navodi da u teškim vremenima svi moraju da rade za dobrobit tenisa.

"Moramo da prestanemo da uvijek želimo više ili ćemo u protivnom ubiti gusku koja nosi zlatna jaja. Vrijeme je da se krene na drugačiji model i da se vratimo jednostavnijim, zdravijim stvarima. Moramo da se pregrupišemo, krenemo ispočetka, a na primjer ATP i WTA bi mogli da organizuju mješovite turnire. To bi dovelo još više ljudi. Ili da se razmotri ideja po geografskim principima, tako bi se izbjegla putovanja i smanjili troškovi. Mislim da je to dobra formula", rekao je Lekont, koji je na Rolan Garosu osvojio titulu u dublu 1984. godine, a 1991. pomogao Francuskoj da se okiti trofejom u Dejvis kupu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC