• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat je najjači na svetu, a ne zna hrvatski: Stipe govori samo na engleskom, sramota ga lošeg izgovora

Autor Milutin Vujičić

"Ja razumi, ali teško je pričat", odgovorio je Miočić u intervjuu za "Večernji list".

 Hrvat je najjači na svetu, a ne zna hrvatski: Stipe govori samo na engleskom, sramota ga izgovora Izvor: HANDOUT/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Američki borac Stipe Miočić (38) nedavno je "na poene" pobedio Danijela Kormijea i tako zadržao titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji UFC, a to je s velikim oduševljenjem ispraćeno u Hrvatskoj iz koje momak rođen u Ohaju "vuče" poreklo.

O njemu se često govori kao o najboljem "teškašu" svih vremena, ali se bori pod američkom zastavom pošto zapravo i nema hrvatsko državljanstvo.

Možda će vas zanimati

U intervjuu za "Večernji list" kazao je da odavno želi da dobije i "hrvatske papire", pošto su mu majka i otac rođeni tamo (Rtina i Cetingrad), a da se nada da će procedura biti pokrenuta kada sledeći put budeo posetio domovinu svojih roditelja.

Ipak, Stipe Miočić priznaje da se nedovoljno dobro služi hrvatskim jezikom, pa zbog toga sve intervjue sa medijima sa ovih prostora radi na engleskom.

"Ja razumi, ali teško je pričat", bio je jedini odgovor Miočića na hrvatskom.

Izvor: Guliver/Mike Lawrie/Getty Images

"Ne koristeći hrvatski, nisam ga sačuvao. Mogu dosta da razumem, ali mi govor ide puno teže. Voleo bih da naučim hrvatski i tome ću se posvetiti kada budem imao više vremena", dodao je Stipe na engleskom jeziku i rekao da je u kontaktu sa brojim sportistima iz Hrvatske.

Prethodno su mnogi kritikovali Miočića što ne govori hrvatski jezik, ili se slabo služi njime, a njegov otac Bojan je na to imao zanimljiv komentar...

"Zna on bolje hrvatski no što se misli, no on je perfekcionist pa, ako nešto što radi nije dovoljno dobro, onda to ne radi. S mojom sadašnjom suprugom Jelicom on se dopisuje na hrvatskom, a njegova baka s mamine strane ne govori dobro engleski pa je i s njom komunicirao na hrvatskom", ispričao je Bojan pre nekoliko godina za hrvatske medije.

Pročitajte i ovo


Tagovi

MMA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC