• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka kroz Srbiju: Rus najizdržljiviji u prvoj etapi, biciklima preko ćuprije na Drini u Višegradu!

Autor mondo.ba

Pobjednik prve etape Trke kroz Srbiju je Roman Maikin koji vozi sa tim "Cambodia cycling academy".

 Trka kroz Srbiju: Roman Maikin pobjednik prve etape, biciklisti vozili preko ćurprije na Drini  Izvor: NIKOLA OKOLIC

Slobodno se može reći da je Rus bio najizdržljiviji "gladijator" u etapi od Jahorine do Zlatibora koja je po težini sigurno bila pandan najtežim etapama na najvećim svjetskim trkama.

Maikin je u uzbudljivom finišu, poslije 170 kilometara, odsprintao Španca Rohera Oliverasa, te Čeha Vojteha Repu, zaduživši žutu majicu namijenjenu najboljem u generalnom plasmanu.

Možda će vas zanimati

Iako su preostale dvije etape dosta lakše, imaće mnogo posla da ostane tu gdje jeste.

"Odlično sam se osjećao jer sam se psihički spremio za težak dan. Bilo je vrlo naporno, staza je krila mnogo zamki koje sam na sreću savladao. Vrlo sam srećan, jer mi je ovo prva pobjeda u posljednje tri godine. Imam šansu da zadržim žutu majicu, ali je u biciklizmu svaki dan drugačiji i ne može da se predvidi. Moje kolege iz tima imali su mnogo pehova, pa nisam siguran koliko će moći da mi pomognu, ali ću svakako dati sve od sebe da sačuvam majicu", rekao je Maikin.

Žutu majicu i pobjednički pehar uručio mu je prvi čovjek Čajetine Milan Stamatović.

"Srećan sam što smo i ove godine dočekali bicikliste. Bilo je zaista lijepo, velika je ovo stvar za naš turizam i trudićemo se da u budućnosti ostanemo na ruti ove prestižne trke", rekao je Stamatović.

Izvor: NIKOLA OKOLIC

Posebna atrakcija jubilarnog izdanja jeste prelazak biciklista preko mosta Mehmeda-paše Sokolovića, čuvene ćuprije u Višegradu u kojem se okupilo mnogo stanovnika kako bi prisustvovali istorijskom događaju.

"Ideja da pređemo preko mosta javila se spontano u trenutku dok smo obilazili stazu, javio sam se načelniku Višegrada Mladenu Đuroviću i pristao je uz konstataciju da je to odlična ideja. Misija trke osim borbe biciklista za UCI bodove, jeste da promovišemo sve najljepše što imamo, a Jahorina, Zlatibor, most u Višegradu i Mećavnik svakako to jesu", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Drugog dana, u srijedu, takmičare očekuje mnogo lakša etapa od Mionice do Požarevca (start u 12 časova), a dok je u četvrtak na programu takođe etapa koja favorizuje sprintere od Zrenjanina do Novog Sada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC