• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NADAL SE OSVETIO - ČEKA ĐOKOVIĆA U FINALU: Španac će igrati za 13. titulu Rolan Garosa!

Autor Tamara Ranković

Rafael Nadal u tri seta pobedio Argentinca Dijega Švarcmana u polufinalu Rolan Garosa. Sada je na Novaku da zakaže još jedan "klasik" u meču za titulu!

 NADAL SE OSVETIO - ČEKA ĐOKOVIĆA U FINALU: Španac će igrati za 13. titulu Rolan Garosa! Izvor: Guliver/ Shaun Botterill/Getty Images

Drugi teniser sveta Rafael Nadal obezbedio je još jedno finale Rolan Garosa. U tri seta eliminisao je Dijega Švarcmana iz Argentine koji je pružio sjajnu partiju i igrao vrhunski tenis.

Rafael Nadal- Dijego Švarcman (6:3, 6:3, 7:6).

Švarcmanu je ovo bilo prvo polufinale jednog Gren slema a senzaciju je napravio kada je u četvrtfinalu izbacio Dominika Tima. Španac se u ovom polufinalu namučio protiv Argentinca iako mu nije dopustio nijedan set.

Ovo je deseta Nadalova pobeda protiv 14. tenisera sveta koji će zbog dobrog plasmana na ovogodišnjem Otovrenom prvenstvu Francuske dospeti u prvih deset igrača ATP liste.

Drugom reketu sveta ovo je 99. pobeda na turniru u Parizu. U finalu će se boriti protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Stefanos  Cicipas. 

Ukoliko mu protivnik bude najbolji teniser sveta to će biti prvi njihov duel na ovom turniru posle 2015. godine. Srpski teniser u ukupnom međusobonom skoru vodi 29:26.

IZ MINUTA U MINUT:

Trenutni rezultat Nadal - Švarcman 6:3, 6:3,7:6

UŽIVO:

TREĆI SET-7:6

18:13- 7:6 Iako je uspeo da zakomplikuje ovaj meč Dijego Švarcman nije imao snage da napravi preokret. Nadal je imao šest vezanih meč lopti i iskoristio je prvo. Rafael Nadal je u 13. finalu Rolan Garosa!

18:11 -5:0 Promašuje zicere Dijego Švarcman , doslovno poklanja poene Špancu. Nije uspeo da smečuje u pravi ugao.

18:08- 3:0 Dva mini brejka na početku taj brejka za Nadala. Bezuspešan na mreži Argentinac.

18:06 - 6:6 Savršena preciznost bekhend dijagonale donela je Švarcamu aplauz Nadala i dve gem lopte. Istim udarcem obezbedio je taj brejk u trećem setu!

18:01- :6:5 Dijego Švarcman trenutno igra najlepši tenis. I u ovom gemu atraktivni udarci i brzina odlikuju njegovu igru. Dolazi 14.igrač sveta do dve vezane brejk lopte, ali ne bi Nadal bio drugi igrač sveta kada ne bi slomio otpor protivnika. Još jedim impresivnim vinerom stiže Rafa do gem lopte ali Argentinac mu i dalje ne dozvoljava 11. gem u ovom setu. Dugo traje i ovaj gem. Ređaju se greške , brejk i gem lopte. Švarcman besan i isfrustiran i ne uspeva da dođe do ponovnog brejka. Nadal vodi!

17:48- 5:5 Švarcman servira za ostanak u meču. Raspaljuje udarce punom snagom i svim silama se trudi da ostane u igri. Publika je oduševljena spektakularnim poenima. Sve je stigao , i jake i skraćene lopte. Nadal Argentincu nije mogao ništa u ovom gemu.

17:43- 5:4 Na Dijegovom licu se vidi ljutnja i nervoza. Svestan je da se lakim greškama neće približiti finalu.Bez izgubljenog poena Rafael Nadal je ponovo poveo.

17:39 - 4:4 Beleži sada  ponovo i Dijego Švarcman forkhend vinere. Ponovo Nadal pravi greške koje nisu karakteristične za njegovu igru pa tako konačno Argentinac dobija siguran gem.

17:35 -4:3  Ponovo maratonski gem !Na momente Dijego Švarcman pokazuje zašto je na vrhu svetskog tenisa. Mnogo snage mu je potrebno za svaki poen ali uspeva ponovo Argentinac do  prilike za brejk, međutim prokockao je autom. Ipak, Nadalu je opala koncentracija pa je lako dopustio još jednu brejk loptu koju je spasio ponovo forkhend paralelom.Nije mu vredelo jer kao i protivnik pravi neizvođene greške u bitnijim trenucima i maši zicere na mreži.Ponovo prilika da se Dijego vrati u igru i koristi je ovog puta!Četvrti uzastopni brejk !

17:24- 4:2 Opet lako baca sav trud u vodu Švarcman.Tri greške koštale su ga tri brejk lopte i Nadal bez problema uzvraća brejk. 

17:20- 3:2 Dosta posla za Francuskinju koja danas sudi ovaj meč, ponovo je zbog Argentinca sišla sa stolice. Na sve načina pokušava Švarcman da zaustavi Rafu, stiže sve loptice ali i dalje poeni pripadaju najboljem na šljaci. Od poslenjih deset poena samo jedan je pripao 14. teniseru sveta. Ipak , ne odustaje i dalje od ovog gema i konačno primorava Nadala na grešku i dobija priliku za brejk. Malobrojna publika podržava Dijegove dobre poteze.Posle jedne propuštene stiže i druga brejk lopta koju ovoga puta Argentinac iskorišćava.

17:11 - 3:1 Ne pronalazi lek za neizvođene greške Dijego Švarcman. Poen izgradi skoro perfektno i onda jednom po jednom jeftinom greškom Rafaelu Nadalu dopušta tri vezane brejk lopte i u trećem setu. Ulazi i u kraću raspravu sa sudijom. Argentinac tvrdi da loptica nije u autu a sudija pokazuje navodno pogrešan trag. Nadal uzima brejk sa nulom.

17:06- 2:1 Prvi polufinalni meč ušao je u treći sat. Španac opet agresivno napada, beleži 15. fokhend viner i osvaja gem bez izgubljenog poena.

17:03 - 1:1 Odlična defanziva Nadala, ali Argentinac atraktivnim poenima i asom uspeva do izjednačenja.

17:00- 1:0 Razmena od 19 udaraca na startu trećeg seta pripala kralju šljake. Prvi servis ga i dalje ne služi najbolje, a sledeći maratonski poen pripada njegovom protivniku koji je uputio sjajnu forkhend paralelu. Asom ne dozvoljavam Nadal Švarcmanu da pripreti pa je tako poveo na početku treće deonice.

DRUGI SET - 6:3

16:52- 6:3 Treća dupla greška Dijega Švarcmana, ponovo problemi sa autom i Dijego na pragu da izgubi i drugi set. Nadal napada i povećava vođstvo u setovima.

16:48 -  5:3 Bez atraktivnijih poena u osmom gemu drugog seta. Sa nulom je dobio gem na svoj servis Rafael Nadal,a Argentinac ponovo servira da ostane u setu.

16:44- 4:3 Ponovo posustaje slabije rangirani teniser. Dopušta Nadalu tri brejk lopte ali ni on nije uspešan u realizaciji. Dolazi do izjedančenja a Švarcman  uspeva da veže pet uzastopnih poena i na čudesan način spasi gem.

16:39- 4:2 Argentinac dopisuje još jedan prelep viner. Izaziva Nadala na mrežu i raspucava lopticu na liniju tačno iza drugog tenisera sveta ali neumoran je Rafa i ne dopušta priliku Švarcmanu da preuzme ovaj gem. Potvrđuje vođstvo.

16:33- 3:2 Prelep volej Dijega Švarcmana i nešto sigurnija i čvršća igra navode i Nadala na greške. Dolazi Dijego do gema na svoj servis.

16:29 - 3:1 Brzo se oporavio Dijego i uzeo prvi poen u četrtom gemu, ali Rafa i dalje čvrsto igra i ne prepušta Argentincu da se opusti. Švarcman taktički dobro gradi poene ali mu smetaju neizvođene greške.Linijski sudija ponovo na terenu ali jedva nalazi trag loptice. Ispostavlja se da je to ipak aut i gem prilika za Nadala koju on odmah koristi.

16:23- 2:1 Švarcman je bio u manjem problemu na početku gema. Gubio je 0:30 ali koristi kraće lopte protivnika za napad i izjednačuje. Još jedna neizvođena greška 14. igrača sveta i brejk lopta za Španca. Nije sakrio nervozu zbog ovog izgubljenog poena i u tom raspoloženju još jednu lopticu šalje u aut. Nadal uzima brejk na startu drugog seta!

16:18- 1:1 Nadal počinje da šalje agresivnije lopte. Na 30:0 odigrali su poen duže razmene ali je istrajniji bio Španac i došao do tri gem lopte, a prvu je iskoristio. Obojica tenisera imaju procenat prvog servisa ispod 50%. 

16:13-  0:1 Argentinac na početku drugog seta dosta sigurniji. Bez izgubljenog poena dobija gem na svoj servis.

PRVI SET - 6:3:

16:08- 6:3 Polufinalisti razmenjuju greške u ovom gemu. Jedan drugom poklanjaju poene, ali Švarcmanovom greškom Rafael Nadal stiže do set lopte, ali je ne koristi jer šalje lopticu u mrežu. Raspucao je bekhend dijagonalu svom snagom i došao do druge prilike za šesti gem, ali ponovo loptica završava na pogrešnom mestu. Dijego je dubokim udarcem izazvao još jednu grešku Nadala. Drop šotom ponovo dolazi do prednosti Španac i osvaja set posle više od sat vremena igre.

15:59- 5:3 Drugi teniser sveta prerano hvata neke loptice i time pravi  neizvođene greške. Švarcman sigurno dolazi do 40:0 ali pravi duplu servis grešku. Nije mu to omelo koncetraciju, smanjuje Nadalovo vođstvo i najsigurnije od početka meča osvaja gem.

15:54- 5:2 Švarcman ne može ništa raspucanim forkhendima Nadala. Osvaja Španac poen i izlaskom na mrežu i od početka meča najlakše dobija gem. Švarcman servira za opstanak u setu.

15:49- 4:2 Budi se 14. igrač sveta. Sjajnim,agresivnim udarcima dolazi do 40:30. Dobrim servisom dolazi do prvog servis gema u ovom meču.

15:44- 4:1 Opet ne može lako do gema Rafa. Izgledalo je da će se ovaj gem brže završiti, Nadal je imao dve gem lopte pri rezultatu 40:15 ali Švarcman ponovo dovodi gem do 40:40. Ne služi Nadala servis kako inače ume, a uz to drugi reket sveta na treću gem loptu pravi novu neizvođenu grešku. Bezuspešno izlazi na mrežu i ponovo obezbeđuje brejk loptu Argentincu. Spašava je asom i nakon toga raspaljuje forkhend za još jednu gem loptu i potvrđuje vođstvo.

15:35 3:1 Siguran Argentinac  na početku ovog gema, ali Španac dobro riternira.Agresivniji je Nadal i počinje da podađa forkhend paralele a dobar je i na mreži. Ponovo dolazi do brejka.

15:29-  2:1 Švarcman igra gresivno ali pravi i mnogo grešaka. Napada Nadala bekhend dijagonala i ponovo dolazi do brejk lopte.Ovoga puta je koristi!

15:22- 2:0 U prva dva poena delovalo je da će se ovaj gem lakše završiti od prethodnog, ali od 0:30 Rafael Nadal stiže do prve brejk lopte i odmah je koristi. 

15:18-  1:0 Argentinac se brani i stiže lopte, i tera Nadala na greške. Sudija je već intervenisala, sišla je sa stolice kako bi pokazala Špancu da je servis u autu. Švarcman odličnom dijagonalom dolazi do prve brejk lopte. Ipak, na Rafin drugi servis loš ritern vraća Dijego pa je tako ponovo 40:40. Izavao je drop šotom Švarcman drugog tenisera sveta na mrežu ali on uzvraća sigurnim smečom i stiže do gem lopte. Muči se Nadal u prvom gemu! Ponovo izjednačenje. Ponovo drop šot Argetinca ali ovoga putra uspešan! Druga brejk lopta Istim udarcem Nadal spašava i drugu.Posle 14 minuta uspeo je Španac da dođe do vođstva.

15:04 - Meč počinje! Prvi na servisu Rafael Nadal.

N  A  J  A  V   A

Drugi teniser sveta Rafael Nadal bez većih problema došao je do polufinala Rolan Garosa. Protivnik u ovom duelu mu je Argentinac Dijego Švarcman koji ga je u njihovom poslednjem meču u Rimu ove godine pobedio u dva seta. 

Švarcmanu je ta pobeda bila jedina protiv Španca, dok kralj šljake ima 9 zabeleženih pobeda protiv 14. igrača sveta.

Nadal se bori za 13. titulu u Parizu dok Švarcman pokušava da po prvi put dođe do pehara jednog Gren slema.

Nakon toga gledaćemo i duel Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa koji odlučuju o drugom finalisti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC