• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radujte se, ljubitelji boksa! Vajlder je otpao, smiješi nam se megaspektakl Fjuri-Džošua!

Autor mondo.rs

Smiješi nam se najveća borba u istoriji britanskog boksa i prva unifikacija u skoro 20 godina

 Vajlder je otpao, smiješi nam se megaspektakl Fjuri-Džošua! Izvor: Al Bello/Getty Images North America Guliver Richard Heathcote/Getty Images Europe Guliver

Treća borba Tajsona Fjurija i Dionteja Vajldera je otkazana, tako da su sad širom otvorena vrata za blokbasterski okršaj "Kralja Cigana" sa Entonijem Džošuom!

Kako pišu engleski mediji, ugovorna prava Amerikanca su istekla i sada su širom otvorena vrata za najveću borbu u istoriji britanskog boksa i prvu teškašku unifikaciju poslije 17 godina!

Fjuri je trebalo da se bori s Vajlderom 19. decembra u Las Vegasu, ali mu ugovorna prava ističu, tako da bi dvojica Britanaca mogli naredne godine da se sastanu na Vembliju.

Džošuin promoter Edi Hern otkrio je u martu da je Fjuri pristao da se prihodi podijele 50:50, kao i da će pristati na dvije borbe.

Sada kada je Vajlder ispao iz kombinacije, ostala je još jedna prepreka koja ne bi trebalo da predstavlja problem: da Džošua pobijedi obaveznog izazivača Kubrata Puleva 12. decembra.

Fjuri je prošle sedmice rekao da mu je muka više da čeka na Vajldera i njegov tim da se dogovore oko treće borbe, a San piše da je borba potpuno otkazana.

To znači da bi Fjuri u decembru mogao da ima borbu za zagrijavanje da bi ostao u borbenoj formi.

Teorijski, moguće je da Džošua plati Pulevu da se skloni i odustane od svoje pozicije obaveznog izazivača, ali 39-godišnji Bugarin vjeruje da može da šokira svijet boksa, baš kao Endi Ruiz prošle godine, kada je neočekivano nokautirao Džošuu.

Fjuri ima pojas u verziji WBC, zatim nasljednu titulu ("pravi šampion"), kao i pojas časopisa Ring. Džošua ima pojaseve u verziji WBA, IBF, WBO i manje važnoj IBO verziji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC