• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statistika na Novakovoj strani: Do finala može lako, ali onda ga čeka paklen posao!

Autor Dragan Šutvić

Žrijeb za turnir u Beču garantuje da će se gledati mečevi izuzetnog kvaliteta.

 novak-djokovic-turnir-bec-rekord-protivnici Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskil, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Teniska svet je bio srećan kada je čuo da će prvi reket svijeta nastupati na još jednom turnira pre kraja sezone, i to ne bilo kom već je srpski teniski as Novak Đokovićodlučio da se takmiči u Beču poslije 13 godina.

Nažalost, da bismo gledali Novaka duže na takmičenju on će morati da savlada još jednog srpskog tenisera, Filipa Krajinovića koji je protiv Noleta uspuo da slavi samo jednom, i to prije deset godina.

Možda će vas zanimati

Ukoliko Filip ne uspije da pomrsi konce Đokoviću, najbolji teniser svijeta ide na Ćorića ili Frica, koji ga dosada nikada nisu pobijedili. Isti je slučaj i sa drugim najbolje rangiranim srpskim teniserom Dušanom Lajovićem, kao i sa sjajnim Švarcmanom koji ove godine ima dobre rezultate.

Dakle, u Noletovom žrijebu nalaze se samo četiri tenisera koja su kada se spoje svi zajedno uspjeli da ostvare ukupno pet pobjeda od 23 međusobnih susreta protiv Đokovića. Pored jedne pobjede Krajinovića, grčki teniser Cicipas slavio je u dva duela, a Dimitrov i Kačanov u po jednom.

U drugoj polovini žrijeba, po dosadašnjoj statistici se nalaze opasniji rivali po Novaka. Tu su protivnicima kojima nije strano izbacivanje najboljeg reketa svijeta.

Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Boterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

 Ako se sretne sa poznatim Francuzom Gaelom Monfisom, to će biti njihov 18. međusobni susret , ali francuski teniser nijednom u karijeri nije pronašao recept za pobedu protiv Novaka. Ipak, igrači kao što su Anderson, Medvedev, Vavrinka, NIšikori i Tim vrlo dobro znaju kako se zadaje glavobolja Novaku Đokoviću.

Kako statistika kaže, najopasniji su Rus Danil Medvedev koji je trijumfovao dva puta ali su se oba meča odigrala prethodne godine. Najprije je ruski teniser eliminisao Noleta u polufinalu Sinsinatija, a nedugo zatim u četvrtfinalu Monte Karla.

Ne treba izostaviti ni Timove četiri pobjede, a ni Vavrinkinih šest, pogotovo što je Švajcarac slavio u posljednja dva odigrana susreta.

U ovom dijelu žrijeba su i dva mlada talenta, talentovani Italijan Janik Siner i impresivni mladi Rus Andrej Rubljovkoji d početka sezone ima čak četiri titule.

Novak je došao po još jedan trofej, po još jedan rekord. Novak je došao po istoriju, a istorija se ne piše jednostavnim putem. Ko će mu pužiti najbolji otpor gledamo od ponedjeljka u Beču.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC