• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokoviću je svih ovih godina bilo najteže: Podatak za nevericu, Federer i Nadal su u tome daleko iza Novaka!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vrlo detaljna statistika je rekla svoje.

 novak-djokovic-rekord-rafael-nadal-rodzer-federer-mecevi-top-10-atp-rang-lista Izvor: YouTube/lehunterpro/printscreen

Kada je u tenisu već nekoliko godina glavna tema ko je najbolji teniser sveta i ko će od "velike trojke" modernog tenisa biti smatran za najvećeg kada svi završe karijere, onda i ne čudi da vidimo dosta podataka koji imaju veze sa tom pričom.

Jedan podatak posebno dobro govori o putevima koje su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer imali u svojim karijerama na putu ka neverovatnim uspesima.

Možda će vas zanimati

Ova trojica igrača su do sada osvojila ukupno 57 grend slem trofeja, 812 nedelja proveli na prvom mestu ATP rang liste i dominirali svetskim tenisom kao niko nikada pre.

Ali jedna činjenica naročito ide u prilog svemu što je do sada uradio Novak Đoković.

Često se tokom prethodne decenije (i više) moglo čuti da je srpski teniser neretko imao teži put ka trofejima od svoja dva najveća protivnika, da ih je osvajao igrajući sa najboljim igračima sveta češće nego Federer ili Nadal. I statistika je to sada i potvrdila!

Novak Đoković je u čak šest sezona u svojoj karijeri makar trećinu mečeva igrao protiv igrača iz top 10 sa ATP liste! Nadal i Federer obojica imaju po tek jednu takvu sezonu!

Neverovatan podatak potvrđuje koliko je češće Novak u svojoj karijeri morao da se susreće sa "creme de la creme" svetskog tenisa.

Đoković je to uspevao u šest uzastopnih sezona od 2011. do 2016. godine! U svakoj od tih sezona je igrao između 33% i 41% svojih mečeva protiv igrača iz "top ten".

Federer je imao tejednu takvu sezonu, pošto je 2009. odigrao 34% mečeva protiv najboljih deset, dok je Nadal samo 2013. godine odigrao 35% takvih mečeva.

Recimo, Federer je od 2003. godine do danas odigrao 304 meča protiv igrača iz top 10, Đoković 287, a Nadal tek 247 mečeva.

Naravno, ne treba ni pominjati da je Đoković najkasnije od ove trojice započeo svoju karijeru i da je odigrao proporcionalno najmanje mečeva kao profesionalac.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC