• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rekli su mi da više neću moći da igram tenis": Nadal otkrio kako je bio otpisan poslije PRVE grend slem titule!

Autor Dragan Šutvić

Španac je iskreno govorio o nekim teškim momentima.

 rafael-nadal-kraj-karijere-rolan-garos-2005.-prvi-grend-slem Izvor: YouTube/US Open Tennis Championships/Printscreen

Rafael Nadal je nedavno osvojio 13. trofej na Rolan Garosu i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju ukupno osvojenih grend slemova - 20.

Ipak, lako je moglo da se desi da karijere jednog od najboljih tenisera svih vremena ili ne bude ili makar ne bude na ovako nevjerovatnom nivou. To je potvrdio i sam Španac.

Možda će vas zanimati

Nadal je u opširnom intervjuu za "Korijere dela sera" govorio o brojnim temama, u velikoj mjeri govoreći o aktuelnoj pandemiji korona virusa, ali i o stvarima koje su vezane za njegovu karijeru.

On je prvo otkrio da njegovi brojni sujevjerni potezi ipak imaju svoju svrhu.

"Nisam sujevjeran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno mijenja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. Sve moje rutine su način koncentracije", priznao je osvajač 20 grend slemova.

Nadal je potom otkrio da je te 2005. godine njegova karijera bila u opasnosti.

"Tek sam bio osvojio svoj prvi Rolan Garos i rekli su mi da više neću moći da igram zbog nepravilnosti u rastu lijeve noge", otkriva Rafa.

"Bol je bio toliko jak da sam trenirao sjedeći na sredini terena i udarajući lopticu. Na kraju sam se oporavio zahvaljujući tretmanu koji je promijenio položaj noge, ali onda su počela da otiču moja koljena."

Zbog problema sa koljenima, Nadala su mnogi otpisivali i prije 30. godine. Pričalo se uvijek da njegova koljena neće moći da izdrže dugačku karijeru, ali on u 35. godini igra tenis na vrhunskom nivou. Ali i sam Španac je svjestan da će se jednom kraj karijere približiti.

"Kada dođe vrijeme, ja ću znati. Posvetiću se djeci. Moja fondacija pomaže djeci koja su u riziku od društvene izolacije. Pružamo hranu, obrazovanje i sport. Radim i na projektu "Više od tenisa" koji podržava 20 škola za decu s invaliditetom. U Indiji takođe imamo projekat pomoću kojeg djeca u školama uče engleski jezik i informatiku", zaključio je Nadal.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC