BILO JE UZBUDLJIVO

Rezultati MONDO ankete: Banjaluka je, ipak, rukometni grad - Navijači su to potvrdili!

Autor Bojan Jakovljević

Dva kluba iza najvećeg grada Srpske osvojila najviše glasova za najbolji sportski kolektiv Republike Srpske u 2020. godini.

Izvor: MONDO

Bilo je uzbudljivo i do kraja neizvjesno, ali su MONDO anketu za najbolji sportski klub Republike Srpske u 2020. godini ipak obilježili klubovi iz Banjaluke.

Da će se u muškoj konkurenciji žestoka borba voditi među rukometnim velikanima, viđeno je od samog starta.

Dobojska Sloga dominirala je na početku glasanja, ali je banjalučki Borac m:tel ipak preuzeo lidersku poziciju, koju je sačuvao do kraja.

Banjalučki "crveno-plavi" na kraju su osvojili 1.752 glasa, Dobojlijama je pripalo 862, dok su daleko iza njih završili Rudar Prijedor sa 109, Igokea sa 106, FK Borac Banjaluka 85...

Izvor: Miloš Nježić za MONDO

U konkurenciji muških klubova našlo se 12 ekipa, koje su tokom četvorodnevnog glasanja uspjele da sakupe 3.024 glasa, što znači da je "Velikan iz Gospodske ulice" osvojio mnogo više glasova nego svih 11 preostalih klubova zajedno (57,94%).

Daleko više drame viđeno je u konkurenciji dama, gdje je među 14 klubova trijumfovao Ženski rukometni klub Borac iz Banjaluke.

Jakog rivala banjalučke "osice", koje su na kraju sakupile 6.011 glasova, odnosno 44,11 odsto od ukupnog broja, imale su u ŽKK Feniks. Sa ukupno 5.546 glasova, Feniks je osvojio drugo mjesto (40,7%), dok se na trećem mjestu našao još jedan banjalučki klub, ŽKK Orlovi, koji je glasanje okončao sa 1.573 glasa (11,54%).

I na četvrtom mjestu našle su se banjalučke košarkašice. ŽKK Ušće osvojilo je 216 glasova, dok je petoplasirani Rukometni klub Mira iz Prijedora, koji je kraj glasanja dočekao sa 149 glasova.

Izvor: ŽRK Borac/promo

Ženske ekipe dobile su ukupno 13.626 glasova, a ŽRK Borac apsolutni je pobjednik naše ankete.

Dakle, tokom četiri dana, u MONDO anketi zabilježeno je ukupno 16.650 glasova, a navijači svih 26 klubova pokazali su koliko im je bilo važno da se baš njihov klub nađe na prvom mjestu.

Hvala vam što ste učestvovali u anketi.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt