• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda stiže u Banjaluku: Šta će dolazak Veselina Vujovića značiti za Borac m:tel?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Direktor Banjalučana za naš portal govori o promjeni trenera i tome šta će dolazak proslavljenog rukometnog imena značiti za "crveno-plave".

 MONDO: Zašto se Borac m:tel odlučio za Veselina Vujovića umjesto Mirka Mikića? Vladimir Branković Izvor: MN PRESS

Umjesto Mirka Mikića, u nastavku sezone na klupi Rukometnog kluba Borac m:tel sjediće Veselin Vujović, jedno od najpoznatijih rukometnih imena na prostoru bivše Jugoslavije.

Banjalučki velikan i iskusni stručnjak dogovorili su saradnju do kraja sezone, a dolazak Vujovića u Banjaluku predviđen je za ponedjeljak, kada će biti upriličeno i predstavljanje novog šefa stručnog štaba "crveno-plavih".

Možda će vas zanimati

Iako je Borac m:tel i sa mladim stručnjakom poput Mikića ostvario vrhunske rezultate, osvojio brojne trofeje na domaćoj i imao zapažene rezultate na međunarodnoj sceni, rukovodstvo "Velikana iz Gospodske ulice" odlučilo se da trenersku poziciju podigne na viši nivo i odluka je pala da Vujović zamijeni Mikića.

Direktora Borca m:tel upitali smo šta je glavni razlog promjene trenera, koja je po mnogim došla iznenadno.

"Definitivno je to iskorak u Evropi. Vuja je dugo bio u Sloveniji i poznaje njihov sistem rukometa. Dolazi nam trenersko ime uz kojeg svi naši treneri, od Mikića, do omladinskog pogona, mogu mnogo toga da nauče. Njegovim dolaskom dobija se na više strana, a jedna od njih je mogućnost da se daleko lakše angažuju pojačanja. Igrači lakše dolaze u Banjaluku ako je trener Veselin Vujović", rekao je u izjavi za MONDO Vladimir Branković, direktor banjalučkog kluba.

Već sada, brojne su reakcije na Vujovićev dolazak u Banjaluku.

"To potvrđuje barem 50 poruka koje sam od jutros dobio od ljudi iz regiona, od Slovenije do Makedonije. Mislim da smo napravili dobar potez, svi su zadovoljni i srećni zbog njegovog dolaska i vjeruju da će nam pomoći. Vrijeme će pokazati da li smo napravili pravu stvar. Vjerujem u ono što radim, tako da želim treneru sreću u Banjaluci, kao i nama što bolji rezultat, pa ćemo za pet mjeseci vidjeti jesmo li bili u pravu", poručio je Branković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

O njegovom iskustvu bespotrebno je trošiti riječi. 

"Vuja je trener za velike stvari i vjerujem da će njegov dolazak biti ogroman iskorak, kako za Borac m:tel, tako i za naš rukomet uopšte. Sa njegovim iskustvom i znanjem, te mladošću i energijom naših igrača, mislim da možemo napraviti dobar posao, možda uz par pojačanja na polusezoni i u BiH i u Evropi. Od Vujovića očekujemo puno, ali i mi ćemo se truditi da maksimalno ispoštujemo dogovoreno."

VUJOVIĆ

Veselin Vujović potvrdio je za naš portal da je novi trener Borca m:tel, zahvalio se na dobrodošlici u Banjaluku, te se izvinio što trenutno, zbog ranije dogovorenih obaveza, nije u mogućnosti da opširnije priča za MONDO.

Uprava kluba odradila je veliki posao jer nema sumnje da nimalo lako nije bilo dovesti jedno takvo trenersko ime u Banjaluku.

"Upravni odbor uspio je u nastojanjima da se steknu uslovi za dovođenje takvog trenera. Uz pomoć institucija i sponzora, uspjeli smo da stabilizujemo klub i dođemo u poziciju da napravimo ovakav iskorak", istakao je Branković, naglasivši da se i ranije razgovaralo o ovoj mogućnosti, ali da su se tek sada stekli uslovi za dolazak nekadašnjeg proslavljenog rukometaša, a sada trenera.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ugovor sa Vujovićem dogovoren je do kraja sezone, a ostaje da se vidi kakva je budućnost dosadašnjeg trenera.

"Mirko Mikić sigurno ostaje u klubu, a još ćemo s njim razgovarati kako bismo vidjeli na kojoj poziciji. On je dijete Borca i on treba Borcu, tako da nikakvih smjena i ružnih stvari nije bilo. Mirko je sjajan čovjek i trener i nema sumnje da ga u budućnosti očekuju velike stvari. Svojom predanošću i odgovornošću pokazao je da treba da računamo za njega i siguran sam da bi uz Vujovića samo dogradio svoje trenersko znanje i bio još bolji. Nadamo se da će Mirko biti uz Vuju, ali o tome ne mogu da pričam dok ne porazgovaramo s njim", zaključio je Branković.

Borac m:tel jesenji dio sezone završio je na diobi liderske pozicije u Premijer ligi BiH sa dobojskom Slogom, dok je u EHF Evropskom kupu osigurao proljeće, gdje će u osmini finala odmjeriti snage sa slovenačkim Gorenjem iz Velenja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC