• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vatromet" na "Meaci" na startu 2021: Krotone pokazao zube, ali Lautaro i Lukaku su nezaustavljivi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna uvodna utakmica 15. kola Serije A.

 Inter - Krotone 6:2 Serija A 15. kolo sjajni Lautaro Martinez i Romelu Lukaku Izvor: Tanjug/Antonio Calanni/AP

Ako se po jutru dan poznaje, u Seriji A očekuje nas izuzetno uzbudljiva i golovima bogata 2021. godina.

U prvom meču 15. runde, u "matine" terminu, Inter i Krotone odigrali su sjajan meč na stadionu "Đuzepe Meaca", a poslije mnogo preokreta, tim Antonija Kontea predvođen sjajnim Lautarom Martinezom Romelom Lukakuom slavio je 6:2 (2:2), te bar na kratko od gradskog rivala Milana preuzeo je lidersku poziciju.

INTER - KROTONE 6:2 (2:2)

Možda će vas zanimati

Smušeno je na početku meča djelovao Inter. Gosti su napravili dvije prilike, a zatim zasluženo došli u vođstvo. Pedro Pereira je centrirao, pasivna odbrana domaćih nije najbolje reagovala, a mladi Nikolo Zanelato gravom je pospremio loptu u mrežu.

Izvor: Tanjug/Antonio Calanni/AP

Nema sumnje da će 22-godišnji fudbaler do kraja života pamtiti ovaj gol jer mu je prvi u seniorskoj karijeri u najjačoj italijanskoj ligi. Svakako da nije mogao doći u bolje vrijeme i protiv "slađeg" protivnika s obzirom da se radi o momku koji je prošao omladinsku školu Milana, ali ipak nije dočekao da debituje za prvi tim "rosonera".

Prvu pravu šansu na meču domaći su pretvorili u gol i izjednačenje. Lautaro Martinez izbjegao je ofsajd zamku, primio loptu upućenu od strane Romelua Lukakua i precizno pogodio za 1:1.

Očekivao se pritisak domaćih poslije egala, ali je on izostao. Ipak, u mirnom tempu i igri bez igre i prilika, Inter je stigao do preokreta.

Sjajna akcija prethodila je vodećem golu "nerazura", a ponovo se u glavnoj ulozi našao Martinez. Veći dio posla odradio je Lukaku, uposlio Nikola Barelu, koji iz veoma teške situacije asistira za Argentinca. Luka Marone loše je intervenisao i ispred Martineza pogodio sopstvenu mrežu za 2:1.

Međutim, par trenutaka kasnije Arturo Vidal nespretno je reagovao, nagazio Arkadijuša Recu u svom šesnaestercu, a Vladimir Golemić sa 11 metara matirao je Samira Handanovića, pa je i on stigao do prvenca u Seriji A i vratio neizvjesnost.

Goleada iz prvog nastavljena je i u drugom poluvremenu, ali su lopte viđene samo u gostujućoj mreži.

Izvor: Tanug/Antonio Calanni/AP

Ovaj put Martinez se 57. minutu nije imao prepreka da se drugi put upiše u strijelce, za novo vođstvo Intera, koje je sedam minuta kasnije na dva gola prednosti uvećao Lukaku.

Martinez je u 78. minutu povisio na 5:2 kompletiravši het-trik, da bo konačnih 6:2 tri minuta prije kraja postavio Ašraf Hakimi.

Ipak, problem za Kontea mogla bi da predstavlja povreda Belgijanca, koji nije dočekao kraj susreta. U 75. minutu morao je na klupu zbog problema sa mišićem.

Lukaku se 12. ovosezonskim golom na čelu liste strijelaca izjednačio sa Kristijanom Ronaldom, dok je Lautaro Marzinez sa današnja tri gola ukupno postigao devet.

SERIJA A - 15. KOLO:

Inter - Krotone 6:2 (2:2)
/Lautaro Martinez 20, 57, 78, Marone 31 ag, Lukaku 64, Hakimi 87 - Zanelato 12, Golemić 36 pen/

Atalanta - Sasuolo (15.00)
Kaljari - Napoli
Fiorentina - Bolonja
Đenova - Lacio
Parma - Torino
Roma - Sampdorija
Specija - Verona
Benevento - Milan (18.00)
Juventus - Udineze (20.45)

TABELA: Inter (+1) 36, Milan 34, Roma 27, Sasuolo 26, Napoli (-1) 25, Juventus (-1) 24, Atalanta (-1) 22, Lacio 21, Verona 20, Benevento 18, Sampdorija 17, Udineze (-1) 15, Bolonja 15, Fiorentina 14, Kaljari 14, Parma 12, Specija 11, Đenova 10, Krotone (+1) 9, Torino 8.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC