PUNE TRIBINE

Đoković odmah zabrinuo navijače: Povukao se sa egzibicije, publika ostala u šoku, a onda se desio obrt! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svijeta je odigrao samo polovinu svog meča u Adelejdu, a kolega iz reprezentacije "uskočio" da ga odmijeni.

Izvor: Kelly Barnes/AAP Image

Novak Đoković je prvog dana po izlasku iz karantina u Australiji uspio da zabrine svoje navijače.

Najbolji teniser svijeta se povukao sa egzibicije u Adelejdu zbog manje povrede, da bi se potom vratio na teren i bez zagrijavanja ipak zaigrao pred punim tribinama!

Kada je nešto iza 3 sata poslije ponoći po srednjeevropskom vremenu stigla informacija da Đoković neće igrati na egzibiciju u Adelejdu, svi su bili vrlo iznenađeni, a publika razočarana.

Novakovo mjesto na meču protiv Janika Sinera brzo je zauzeo Filip Krajinović, ali mu je poslije dobijenog prvog seta (6:3), tu ulogu ipak preoteo najbolji teniser svijeta!

Đoković se vratio na teren i zaigrao u drugom setu protiv Italijana, pa je i on osvojenim setom 6:3 učestvovao u zajedničkoj, srpskoj pobjedi protiv Sinera.

Đoković je imao probleme sa žuljevima na desnoj šaci, zbog čega je isprva odlučio da ne nastupi u Adelejdu i preskoči ovaj događaj, ali je očigledno na kraju ipak smogao dovoljno snage da uprkos tim problemima uzme reket u ruke i zaigra pred publikom. 

Nole je odigrao dobar set protiv Italijana iako se uopšte nije ni zagrijavao i njegov problem sa šakom bi trebalo da bude u potpunosti zaliječen do ponedjeljka. Tada startuje ATP kup u kojem će prvi reket svijeta predvoditi Srbiju ka odbrani trofeja u Melburnu.

Ovako je izgledao Novakov i Sinerov prvi poen koji je "naelektrisao" publiku:

Poslije odigranog meča protiv Sinera, Đoković se obratio publici, koja je bila u gotovo nezampaćenom broju za neki sportski događaj u vrijeme pandemije korona virusa. Naravno, razlog je taj što u Australiji u prethodne skoro dvije sedmice nije bio registrovan nijedan slučaj međusobnog zaražavanja stanovništva usljed izolovanosti tog kontinenta.

"Hvala puno što ste došli i uljepšali naš dan i našu godinu. Nismo igrali pred ovoliko publike u posljednjih 12 mjeseci i ovo je sigurno nešto vrlo posebno. Cijenim vašu ljubav prema sportu i Adelejd ima posebno mjesto u mom srcu. Jedan od mojih prvih ATP turnira sam osvojio ovdje prije 14 godina... Ah, 14 godina. Trenirao sam sa jednim srpsko-australijskim trenerom Dejan Petrović, on je rođen u Adelejdu i dolazili smo ovdje nekoliko godina da treniramo. Vidio sam neke ljude koje nisam vidio po 15 godina i svi su bili tako ljubazni u ovako teško vrijeme za cijelu planetu. Zahvalan sam ispred svih igrača da imamo priliku da budemo ovdje. Očigledno nije bilo lako, 14 dana biti zatvoren u sobi, par sati da treniramo... Ali na kraju je vrijedolo, jer ste vi ljudi učinili ovaj dan vrlo posebnim za nas. Hvala vam puno", rekao je Đoković pri obraćanju publici.

(MONDO)