Nole - čekamo te u Tokiju!

Novače, imaš 23 razlgoa da odeš u Tokio! Olimpijske igre nikad slabije: Otkazao Nadal, a onda je krenulo da pljušti!

Autor Dragan Šutvić

Ukoliko Novak Đoković odluči da zaigra na Olimpiskim igrama njegov put ka zlatu vodiće preko slabije rangiranih tenisera!

Izvor: Profimedia

Sve su bliže Olimpijske igre u Tokiju, a dok Srbija čeka definitivnu odluku Novaka Đokovića da li će nastupiti u Japanu, otkazi se samo nižu. 

Rafael Nadal je bio jedan od prvih koji je otkazao svoj nastup na Olimpijskim igrama, a onda su otkazi krenuli da pljušte. Nedavno se povukao i drugi najveći Novakov rival Rodžer Federer, ali to je samo djelić lavine otkaza. 

Dominik Tim je takođe rekao da ne želi u Tokio, polufinalista Vimbldona Denis Šapovalov takođe ne ide u Japan, kao ni Nik Kirjos. Mlade snage poput Kristijana Garina, Janika Sinera ili Rajlija Opelke neće biti na OI, a neki teniseri kao što je Den Evans zbog pozitivnog testa na virus korona morali su da otkažu u zadnji čas. 

Čak 23 od prvih 50 na ATP listi neće igrati u Tokiju i put ka zlatu biće lakši nego inače. Naravno tu su opasni rivali poput Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva ili ruskog dvojca Danil Medvedev - Andrej Rubljov, ali sve njih je Novak pobkeđivao.

Iz Olimpijskog komiteta su istakli da se nadaju da će Novak zaigrati pod zastavom Srbije, a on je najavio da je trenutno polovično siguran u nastup na OI.

Ostaje nam da čekamo njegovu odluku, ali ako se pojavi na Olimpijskim igrama biće ubjedljvi favorit.