• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čarobni broj 21 - Novak juri dva nestvarna rekorda: Jedan je njegov, a drugi nije uspio da obori ni Federer!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je na Vimbldonu došao do možda i najvećeg rekorda u tenisu, ali on nastavlja da juri nevjerovatne brojke.

 novak-djokovic-rekord-po-broju-pobeda Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pobjedom na Vimbldonu uspio da se izjednači sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju osvojenih titula na grend slemovima. 

Iako publika nije bila na njegovoj strani najbolji teniser na svijetu je rutinski osvojio najčuveniji grend slem, a niz pobjeda koji ima na travi u Londonu je nevjerovatan.

Sada su redom padali Drejper, Anderson, Kudla, Garin, Fučovič, Šapovalov i Beretini, a pobjedom u finalu je stigao do magičnog broja 21. To je bila 21. uzastopna pobjeda Novaka na Vimbldonu i 21. uzastopna pobjeda na grend slemovima. 

On je prve sezone osvojio sva tri grend slema, što znači da je od starta Australija opena do sada skupio 21 meč i sada juri svoj rekord. Đoković je od Vimbldona 2015. godine pa do istog turnira naredne 2016. godine naređao 30 pobjeda na grend slemovima, što je apsolutni rekord.

Tada je u prvom kolu Vimbldona 2015. godine pobijedio Filipa Kolšrajbera, a pobijedio ga je tek naredne godine u trećem kolu turnira u Londonu Sem Kveri. Da bi stigao do ovog rekorda Novaku je potrebno da osvoji US Open i da na Australijan openu 2022. godine pobijedi na dva meča. 

A rekord koji će teže oboriti je onaj po broju uzastopnih pobjeda na Vimbldonu. Tu je za sada stigao do 21 pobjede sa trijumfima u prethodna tri turnira, ali je Bjern Borg zabilježio čak 20 pobjeda više!

Šveđanin je od 1976. do 1980. osvajao Vimbldon, a onda je 1981. godine izgubio tek u finalu od Džona Mekinroa. Taj rekord nije oborio ni Rodžer Federer koji je od 2003. do 2008. godine uspio da zaređa 40 pobjeda. 

Ukoliko Novak želi da obori Borgov rekord moraće da naređa još tri osvojena Vimbldona. Biće teško, ali on je za sada pokazao da ništa nije nemoguće!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC