Problem

Rafu Nadala opet boli i preskače turnir! Da li će biti spreman za US Open?

Autor Bojan Jakovljević

Ponovo je prinuđen da se povuče zbog povrede.

Izvor: Twitter/NBOtoronto

Dan nakon što je Novak Đoković potvrdio da sljedeće nedjelje neće igrati u Sinsinatiju, oglasio se i Rafael Nadal, porukom da odustaje od nastupa u Torontu.

Španac je navodno obnovio povredu lijevog stopala na turniru u Vašingtonu i lično potvrdio odustajanje od odlaska u Kanadu, gdje je trebalo da nastupi na turniru koji je u toku i trajaće do 15. avgusta.

"Moram da zastanem i da pokušam da nađem način da budem bolji, zar ne? Na kraju krajeva, za mene je najvažnije da uživam igrajući tenis. Danas, sa bolom koji osjećam, nisam u stanju da uživam", rekao je Nadal.

Petostruki šampion u Kanadi je dodao i...

"Zaista, ne vjerujem da imam šanse da se borim za stvari za koje stvarno moram da se borim."

Potvrdom da ima problem, Nadal je otvoreno poručio da poslije Vašingtona (gdje je izgubio u drugom meču, od Lojda Harisa) nije samo forma ono što ga brine.

"Naravno da ovo nije srećna situacija poslije svih uspjeha koje sam imao u Kanadi ... Teško je, ali tako je - kako je. Ovo je bio trenutak da donesem odluku i naravno morao sam tako da odlučim."

Španac je i u glavnom gradu SAD navodno osjetio bol u stopalu, a US Open se bliži...

Nadal je poslije poraza u epskom meču protiv Đokovića na Rolan Garosu tokom proljeća odustao od nastupa na Vimbldonu i na Olimpijskim igrama u Tokiju,

Da li će biti spreman do 30. avgusta, kada kreće US Open?