• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako osvoji sva četiri grend slema, neću biti frustriran: Nadal već priprema teren za US open - Bravo za njega!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal je stigao u SAD, gdje će se serijom turnira pripremati za posljednji grend slem u sezoni.

 rafael nadal priprema se za us open Izvor: Profimedia/Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Novak Đoković je osvojio sva tri grend slema u 2021. godini, a sada polako počinju pripreme za onaj četvrti - US open. Rafael Nadal je već u SAD gdje će serijom turnira brusiti formu i pokušati da osvoji 21. grend slem u karijeri.

Legendarni Španac hoće da se izdvoji na teniskom vrhu po broju najvećih trofeja, a komentarisao je i kako će se osjećati ako Đoković stigne i do četvrtog slema ove godine.

Možda će vas zanimati

Nadal će prvi meč poslije poraza od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa prošlog juna odigrati na ATP turniru u Vašingtonu, kojim će započeti američku turneju. Dok Novaka na Tviteru "prozivaju" bivši saradnici, a svjetski mediji optužuju za sve i svašta, Nadal je fokusiran samo na ono što ga čeka u SAD.

"Mislim da nisam na 100%, ali cilj je da se približim tome na dan kada počnem turnir", istakao je Nadal u intervjuu za "CBS Evening News".

Rafa je trenutno na diobi prvog mjesta po broju grend slem trofeja sa Đokovićem i Rodžerom Federerom, pošto sva tri člana "velike trojke" imaju po 20 takvih titula. Ipak, Španca to ne opterećuje.

"Iskreno, to je važno kao i uvijek. Činjenica da Novak ima 20, Rodžer 20 trofeja i ja 20 mi ne povećava motivaciju, niti pritisak. Moj pristup se neće promijeniti. Uvijek sam isti. Radim po svom. Ako igraju Novak ili Rodžer tamo i osvoje turnir - bravo za njih. Neću biti frustriran zbog toga. Znam da sam postigao nešto o čemu nisam ni sanjao, i nastaviću da se borim, da radim."

Izvor: Profimedia/LaPresse/Fabrizio Corradetti

Nadal kaže da ne osjeća pritisak zbog nadolezeće nove generacije mladih tenisera.

"Svako pristupa problemu na drugačiji način. Mi smo pod pritiskom jer zbog konkurencije osjećate veći stres. Ali, u isto vrijeme, mi smo presrećne osobe, jer možemo da radimo na jednom od svojih hobija. Najvažnija stvar u ovom životu, prema mom mišljenju je da više od svega budete srećni", rekao je Rafael Nadal.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC