• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekada se nudio Zvezdi, sada hita ka Ligi šampiona: Srbin izbacio Džerardov Rendžers, igra najbolje u karijeri! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veljko Birmančević nije uspio da ostvari dječački san i zaigra za beogradske crveno-bijele, ali bi sa Malmeom mogao da zaigra u Ligi šampiona.

 veljko birmančević i malme eliminisali glazgov rendžers Izvor: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde su u utorak uveče doživjeli debakl ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Šerifa, šampiona Moldavije.

No, za to vrijeme, jedan navijač Zvezde imao je sjajnu noć u Škotskoj - Veljko Birmančević odigrao je veliku ulogu u šokantnom preokretu Malmea na gostovanju Rendžersu, timu koji sa klupe vodi legendarni Stiven Džerard.

Možda će vas zanimati

Fudbaler koji se svojevremeno javno nudio Crvenoj zvezdi, isticavši da je njegov dječački san da zaigra za crveno-bijele, odigrao je još jedan sjajan meč protiv šampiona Škotske.

Birmančević je u prvom susretu bio strijelac i asistent za Malme u pobjedi 2:1, a sada je u revanšu asistencijom pogurao Šveđane do trijumfom istim rezultatom - ukupno 4:2 poslije dvije utakmice!

A daleko od toga da je počelo dobro po njegov tim. Rendžers je preko Alfreda Morelosa poveo već u 18. minutu, a Inosent je u redovima Malmea bio isključen u nadoknadi prvog poluvremena.

Uprkos igraču manje, Birmančević je sjajnom asistencijom za Hrvata Antonija Čolaka poveo Malme ka izjednačenju u 53. minutu, da bi četiri minuta kasnije Čolak novim golom utišao "Ajbroks".

Rendžers je tako ostao bez šansi da se plasira u Ligu šampiona, a nekadašnji igrač Čukaričkog će pokušati da tamo stigne preko bugarskog Ludogoreca, koji je eliminisao Olimpijakos.

Iako je Birmančević u danima dok je igrao za Čukarički govorio da želi da postane igrač Zvezde, generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić odbio je takvu opciju pošto je kreativni ofanzivac svojevremeno nosio dres Partizana. U Malme je otišao početkom godine u transferu vrijednom 1.000.000 evra, a reklo bi se da je taj novac već "isplatio"...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC