• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je jedini poslije 16 godina - zapad ne želi da se ovo zna: Federer i Nadal su sve manje dio stare elite!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada je popularan termin bio "velika četvorka", pa onda "velika trojka", ali možda ni on neće dugo...

 novak đoković jedini iz velike trojke u vrhu atp liste Izvor: Profimedia

Novak Đoković je prije nekoliko dana zabrinuo svoje navijače odlukom da propusti učešće na mastersuu Sinsinatiju, turniru gdje je trebalo da brani trofej, a koji je i posljednja priprema pred US open.

Ipak, Đoković je uprkos lošim vijestima nastavio da ispisuje istoriju tenisa - on je jedini preostali teniser "velike četvorke" u vrhu ATP liste!

Možda će vas zanimati

Već odavno se u tenisu promalja priča o dolasku nove generacije tenisera koja će kad-tad morati da smijeni "staru gardu" u vidu Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Endija Mareja i Đokovića. Od nekadašnje "velike četvorke", posljednjih godina je zbog povreda Mareja nastala "velika trojka", ali pitanje je koliko će i ona potrajati.

Jer, Novak Đoković je jedini član nekadašnje "velike četvorke" koji se nalazi na nekom od prva tri mjesta ATP liste, što se prvi put desilo od 2005. godine!

Prošlo je od tada punih 16 godina, a od tenisera iz "njegove ere". Posljednji put kada se ovako nešto desilo, Federer je već godinu dana bio prvi na svijetu, a mladi Nadal još nije stigao do samog vrha. Đoković je te godine proslavio 18. rođendan...

Čini se da je Novak preostao jedini teniser koji može još duge da bude u samom vrhu - Rafael Nadal je pao na četvrto mjesto ovog ponedjeljka i muče ga povrede, Federer je sve bliži ispadanju iz TOP 10, dok je Marej odavno daleko od najboljeg tenisa.

Za to vrijeme, Đoković je osvojio sva tri grend slema u 2021. godini i na US openu bi mogao da pojuri "kalendarski slem". Svjetski mediji sve više forsiraju termin "velika trojka", ali izgleda da ni on neće više potrajati!

Naravno, ovo ne ide u prilog tezi zapadnih medija koji su u posljednjim mjesecima počeli da, osim plaćenih napada na Đokovića, forsiraju nelogične argumente u diskusiji o najboljem teniseru svih vremena, poput elegancije Federera...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC