Oglasio se

Zverev bijesan - optužbe su kleveta i laž! Bivša ga proglasila nasilnikom, on i dalje dematuje!

Autor Bojan Jakovljević

Saša Zverev demantovao je optužbe njegove bivše partnerke Olge Šaripove da ju je teniser tukao.

Izvor: Profimedia

Svijetom je prije deset mjeseci odjeknula vijest da je njemački teniser Aleksander Zverev tukao svoju djevojku Olgu Šaripovu.

Ruskinja se nakon veze sa teniserom oglasila i iznijela optužbe, Nijemac je sve demantovao, ali saga nije završena. Olga je iznijela nove detalje, a odmah nakon toga Zverev se ponovo oglasio.

Šaripova je u intervjuu koji je dala Benu Rotenbergu ponovo zapanjila novim detaljima o odnosu nje i bivšeg momka Saše Zvereva koji je u nekoliko navrata, prema njenim riječima, bio nasilan.

Teniser je još jednom demantovao Olginu priču.

"Uključio sam moje njemačke i američke advokate u ovu stvar. Već su održali preliminarni sastanak protiv izvora i autora koji je objavio ove lažne optužbe. Sud je ispratio naše argumente i izjave, optužbe su kleveta i potpuno lažne. Advokati su zbog toga započeli dalji proces protiv izbora i autora. Kategorički i nedvosmisleno odbijam navode da sam zlostavljao Olju. Takođe podržavam osnivanje zakona ATP o nasilju u porodici. Više se neću oglašavati o ovom pitanju", oglasio se Zverev.

Zverev nije bio u dobrim odnosima ni sa bivšom djevojkom Brendom Pateom koja je ostala trudna sa teniserom, pa izjavila da ne želi da zajedno odgajaju dijete.