Idemo!

Silna Srbija nastavila da melje - ovako do odbrane zlata: Odbojkašice u finalu, a odbojkaši gaze u Poljskoj!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentativci Srbije savladali su Ukrajinu (3:0) u Krakovu i najavili da će ponovo biti u završnici Evropskog prvenstva.

Izvor: MN PRESS

Srbija niže samo pobjede na Evropskim prvenstvima ovog ljeta. Odbojkašice su u finalu turnira koji se igra u Beogradu, a i odbojkaši su krenuli ka odbrani zlata.

Nakon Belgije, u drugom kolu grupne faze savladana je Ukrajina (3:0), učesnik četvrtfinala na prethodnom turniru.

Nakon velike drame u prvom setu, Srbija je u naredna dva igrala mnogo opuštenije, što pokazuje i rezultat. Istina, blagi pad desio se u završnici drugog dijela, ali nije bilo previše razloga za paniku jer je ponovo Uroš Kovačević bio najbolji kad je najpotrebnije.

Srpski tim je nakon dva kola zadržao maksimalan učinak i djeluje da će o prvom mjestu na kraju grupne faze odlučivati u sljedećem meču. Protivnik će biti domaćin Poljska, a pobjeda srpskog nacionalnog tima u Krakovu značila bi i ovjeru čelne pozicije u grupi, iako nakon toga ostaju još dva meča, u kojima će rivali biti Portugal i Grčka, ekipe koje ne bi trebalo da ugroze Srbiju u punoj snazi.

TREĆI SET:

KRAJ - 25:21! Srbija je pobijedila Ukrajinu i zadržala maksimalan učinak nakon dva kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Ipak će se Ukrajinci vratiti u set... Nije tako djelovalo na njegovom početku, ali opuštanje Srbije uspjeli su da kazne. Serija 13:6 za ukrajinske odbojkašce i sada je neriješeno - 16:16!

E, ovo je već ritam koji Ukrajina ne može da prati! Krila su im slomljena u prva dva seta, pa sada Srbija lako ide ka pobjedi. Vodi Srbija 10:3!

DRUGI SET:

KRAJ SETA - 2:0 ZA SRBIJU! Pomučili su se srpski igrači malo više nego što se očekivalo, ali Uroš Kovačević donosi još jedan ključan poena srpskom nacionalnom timu.

Blizu je, blizu je! Srbija uspijeva da prelomi rivala u finišu drugog seta i sada ima prednost - 22:20!

Povremeno Ukrajina uspijeva da pobjegne, ali brzo se Srbija vrati u meč. Takvu situaciju vidjeli smo nekoliko puta u drugom setu, a trenutni rezultat je 17:17.

Bravo, bravo! To se čuje sa klupe srpskog tima, pošto je ekipa stigla do izjednačenja - 9:9. Naravno, Ukrajince muči Baka Atanasijević, koji odlično servira u ovim trenucima.

Pokušaće da se revanšira Ukrajina, igraju bolje na početku drugog seta i imaju rezultatsku prednost. Srbija gubi - 2:5.

PRVI SET:

BRAVO - 27:25! Uspjela je Srbija da osvoji dva ključna poena preko dvojice najboljih napadača, Aleksandra Atanasijevića i Uroša Kovačevića. Još dva seta do pobjede.

Velika drama u završnici prvog seta, igra se na razliku.

Izjednačenje - 17:17! Serija poena Ukrajinaca, koju nije presjekao ni tajm-aut slobodana Kovača, donosi dramatičnost prvom setu.

Odlični servisi Srećka Lisinca donose Srbiji uvećanje prednosti. Srednji bloker muči Ukrajince, Srbija ima 16:12 sredinom prvog seta, a ukrajinski mora da traži tajm-aut!

Bolji početak Srbije, koja vodi 7:5. Ipak, djeluje da Ukrajina koju su srpski igrači pobijedili u četvrtfinalu prethodnog Evropskog prvenstva neće biti lak plijen.

Startna postava Srbije: Jovović Nikola, Podraščanin Marko, Srećko Lisinac, Atanasijević Aleksandar, Kovačević Uroš, Perić Pavle - libero Peković Nikola.