• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pobjedom krenula u odbranu trona! "Orlovi" uspješni na startu Evropskog prvenstva, uz jednu opomenu

Autor Nemanja Stanojčić

Odbojkaši Srbije odigrali prvi meč na Evropskom prvenstvu

 Srbija pobjedom krenula u odbranu trona! "Orlovi" uspješni na startu Evropskog prvenstva, uz jednu opomenu Izvor: MN PRESS

Prije dvije godine su postali najbolji u Evropi, sada žele da odbrane to zvanje!

Odbojkaši Srbije danas su započeli Evropsko prvenstvo i imaju samo jedan cilj - prvo mjesto. Spremni su za veliki izazov. I to su i pokazali na startu takmičenja. Savladali su Belgiju - 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20)

Odigralli su izabranici Slobodana Kovača savršeno prva dva seta, posebno prvi. Dominirali su u svim aspektima igre i prilično brzo su stigli do velike prednosti.

Međutim, nisu uspjeli da riješe pitanje pobjednika u tri seta. Došlo je do opuštanja u trećem setu, Belgija je stekla veliku prednost (6:13) i uspjela da se vrati u igru.

Tada je Srbija pokazala zbog čega ide po najviši plasman. Podigli su nivo igre i ostvarili trijumf. Slijedi im meč sa Ukrajinom već u petak (20.30).

"Ne znam šta je bio ključ, igrali smo veoma dobro, oni su bili dobri u trećem setu. Osvojili su ga. Mi smo znali da hoćemo trijumf i to smo i učinili. Podigli smo nivo igre u nastavku i slavili. Mi smo šampioni, hoćemo medalju. Evropsko prvenstvo je veoma jako, naš cilj je medalja. Voljeli bismo da ponovimo zlato, ali je teško o tome sada pričati", rekao je Uroš Kovačević koji je ujedno bio i najefikasniji akter meča sa 27 poena.

IZ MINUTA U MINUT:

ČETVRTI SET:

Odličan početak Srbije u četvrtom setu. Nisu dozvolili opuštanje kao u trećem (7:3). Poboljšala je Srbija igru i to se vidi po rezultatu. Ivović je glavni akter za sada (12:7).

Igraju "orlovi" sjajno u četvrtom setu. Razigrao se i Atanasijević i razlika je sve veća (16:10). Belgija je napravila seriju od tri poena u nizu (17:13), a Kovač je odmah reagovao tajm-autom. Srbija ima prednost, ali Belgija ne odustaje u završnici seta (19:16). Važnu rolu tada imao je Petar Krsmanović maestralnim servisima i tako je omogućio ekipi da privede meč kraju na pravi način i da pobijedi (25:20).

Petar Krsmanović
Izvor: MN PRESS

TREĆI SET:

Započeli su Belgijanci bolje treći set. Nemaju namjeru da se predaju. Imaju prednost na startu (3:6). Primoran je Kovač da traži tajm-aut. Belgija je uvećala prednost (5:9). Belgijanci su sve bliži osvajanju trećeg seta. Imaju veliku prednost na polovini seta (6:13).

Srbija ne odustaje od trećeg seta. Podigli su nivo igre i prišli protivnicima na dva razlike (15:17). Na to je Belgija odgovorila i uvećala vođstvo ponovo (16:20). Kovač je tražio tajm-aut i to je dalo rezultat! Srbija je osvojila tri poena u nizu (19:20).

Imao je Podraščanin smeč za izjednačenje, pogodio je vrh mreže i lopta je ostala u polju Srbije. Na to je Belgija odgovorila svojom serijom, povela (20:23) i osvojila set (21:25).

Uroš Kovačević
Izvor: MN PRESS

DRUGI SET:

Za razliku od prvog seta, u drugom se vodi mnogo veća bitka. Belgijanci se ne predaju. Igraju za nijansu bolje nego ranije, pa je tako rezultat znatno neizvjesniji (9:8). Srbija je u drugom dijelu seta uspjela da napravi osjetniju prednost (17:13).

Sačuvala je Srbija stečenu prednost i osvojila i drugi set - 25:18. Na set su do pobjede!

Marko Podraščanin
Izvor: MN PRESS

PRVI SET:

Odlično je Srbija započela meč. Ivović je fantastično servirao, pa na početku srpski odbojkaši imaju lijepu prednost (5:1). Na prvom tajm-autu Belgijanaca srpski igrači su uvećali vođstvo (9:3).

Nastavlja Srbija sa fenomenalnom igrom. Odlično serviraju i prave ogromne probleme protivnicima. Na polovini prvog seta imaju veliku prednost i sve su bliži osvajanju seta (15:7).

Dileme do kraja seta nije bilo. Srbija je lako i ubjedljivo osvojila prvi set. Demonstracija sile od prvog do posljednjeg poena u setu - 25:13.

Aleksandar Ivović
Izvor: MN PRESS

NAJAVA MEČA

Prvi rival na putu ka odbrani trona je Belgija. Selekcija protiv koje su apsolutni favoriti.

Da sa velikim samopouzdanjem i motivom ulaze u ovaj meč govori i snimak koji se pojavio danas na društvenim mrežema i sjajan govor selektora Slobodana Kovača.

"Bićemo prvaci Evrope 19. septembra ako ubijedite danas, sutra i preksutra sebe, ali zaista ubijedite u ono što ja vjerujem, u šta vjeruje svako od nas ovdje u stafu, a znam da je u srcima svakog od nas. Ubijedite danas, sutra i preksutra sebe da smo mi najbolji ovdje, a 19. ćemo ubijediti cijelu Evropu i cijeli svijet. Hajde da zgazimo Belgijance", poručio je Kovač.

Budite uz MONDO i pratite dešavanja na meču.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC