• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treće poluvrijeme" meča Mađarska - Engleska: Domaći brane navijače, kritikuju Džonsona: Ne budite licemjerni!

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski savez Mađarske dodao je da će se navijači koji budu identifikovani i proglašeni krivim za ulazak na teren i bacanje baklji i čaša na teren suočiti sa dvogodišnjom zabranom dolaska na sportske događaje, kao i s novčanim kaznama.

 mađarska engleska navijači rasizam Izvor: EPA/Tibor Illyes

Mađarski fudbalski savez u petak je, saopštenjem za javnost, stao u odbranu "velike većinu navijača" nakon što su engleski igrači pretrpjeli rasističko vrijeđanje na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Mađarske i Engleske u Budimpešti, prenosi AFP.

Mađarska krovna fudbalska organizacija obećala je da će preduzeti mjere protiv "navijača koji su ušli na teren, bacali rakete i čaše", ali insistiraju da su "osobe sa takvim ponašanjem bile u manjini" i da nije bilo nikakvog vrijeđanja na rasnoj osnovi na stadionu Puškaš u glavnom gradu Mađarske.

Možda će vas zanimati

"Velika većina od šezdeset hiljada navijača koji su posjetili Puškaš arenu sportski je podržala mađarsku reprezentaciju, čak i kada je tim već gubio", navodi se u saopštenju.

Savez dodaje da će njima ići u korist da se oni koju su ometali igru identifikuju i strogo kazne.

Sa tribina su se mogli čuti urlici koji imitiraju zvukove majmuna a bili su usmjereni protiv engleskih igrača Rahima Sterlinga i Džuda Belingema tokom utakmice u četvrtak na Puškaš Areni, na kojoj su Englezi pobijedili domaćina rezultatom 0:4.

FIFA je obećala da će poduzeti mjere u vezi s rasističkim vrijeđanjem s tribina, dok je britanski premijer Boris Džonson u petak incident označio kao "potpuno neprihvatljiv".

Izvor: EPA/Tibor Illyes

"Pozivam svjetsku fudbalsku federaciju da poduzme snažne mjere protiv odgovornih kako bi se osigurali da se ova vrsta sramnog ponašanja zauvijek iskorijeni iz ovog sporta", napisao je Džonson na Tviteru.

Reagujući na njegove komentare, mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto upozorio je Džonsona "da ne bude licemjeran", te dodao da je su svi mogli da vide, na finalu Eura 2020 na Vembliju "kako su se engleski navijači ponašali prema Italijanima".

"Nije se mogla čuti ni italijanska himna zbog buke i zviždanja engleskih navijača, a da ne govorimo o uvredama koje su uslijedile nakon utakmice, tako da licemjerju nema mjesta ni u sportu ni u politici", naglasio je Sijarto.

U drugom postu na Fejsbuku pitao je da li su se i engleski igrači koji su protestovali zbog atmosfere u Budimpešti žalili i na zviždanje i urlike tokom italijanske himne prije finala Eura u julu ove godine.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC