• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Izostao je interes šire zajednice za takmičenje!" Čelik odustao od košarkaške lige BiH! 

Autor Dragan Šutvić

Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao", objavili su Zeničani

 čelik odustao od košarkaške lige bih Izvor: FENA/Vehid Begunić

Još uvijek se ne zna kada će startovati Košarkaška liga BiH, koliko će brojati učesnika i prema kojem sistemu takmičenja će biti igrana...

Međutim, večeras je postalo poznato da dio bh. elite neće biti Čelik, koji je u saopštenju za javnost istakao da odustaje od takmičenja!

Možda će vas zanimati

Zenički klub je prošle sezone nastupao u Ligi 6, ali u predstojećoj sezoni se neće takmičiti sa najboljim bh. ekipama. Svoj postupak jednim dijelom pravdaju i nejasnom situacijom oko sezone koja kuca na vrata, ali, u najvećoj mjeri, finansijskom i epidemiološkom situacijom u ZDK.

"Detaljno analizirajući aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiološkusituaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Upravni odbor OKK Čelik je donio odluku da povuče svoju saglasnost za takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba.

Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele sa omjerom od 15 pobjeda i 9 poraza.

Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i sa ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati.

Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao", objavili su Zeničani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC