OŠTRA PORUKA!

Udar na Novaka uživo - premijer ga prozvao za Australijan Open: Vakciniši se ako hoćeš da igraš, titule te neće štititi!

Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio je tema razgovora u Melburnu i to od strane premijera države Viktorija.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/Vince Caligiuri/Twitter/@7NewsMelbourne/Printscreen

Ukoliko Novak Đoković želi da osvoji 10. titulu na Australijan openu, moraće da prvu dozu vakcine primi vrlo brzo!

To je posljednja poruka koja je stigla iz Australije, i to ne od bilo koga - već od premijera!

Od prije nekoliko dana, u australijskoj saveznoj državi Viktorija, vakcinacija je postala obavezna. Upravo u toj saveznoj državi nalazi se grad Melburn, u kojem se održava prvi grend slem u sezoni.

Do sada je možda bilo nejasnoća hoće li svi teniseri morati da budu vakcinisani da bi učestvovali na Australijan openu, ali takvih dilema više nema - premijer države Viktorija Den Endrjus imenom i prezimenom je poslao poruku Novaku Đokoviću.

To što je devet puta bio šampion u Melburnu i što ima 20 grend slem trofeja, Endrjusa uopšte ne zanima.

"Te titule te neće zaštititi! Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu", bila je poruka Endrjusa jasno upućena najboljem teniseru svijeta.

U pojedinim stranim medijima su čak počele i spekulacije da je Đoković već primio vakcinu pred US open, mada više informacija od nagađanja nije bilo. Ostaje da se vidi hoće li stići ikakav odgovor od Đokovića.

Australijan open je planiran od 17. do 30 januara 2022. godine, a navodno, Đoković bi do 26. novembra morao da bude kompletno vakcinisan ne bi li mogao da na njemu učestvuje...

(MONDO)