• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković nije najbolji u sezoni - prestigao ga Norvežanin: Osvojio titulu, pecnuo Novaka, pa priznao da mu zavidi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi norveški teniser stigao do petog trofeja, a svi su sa turnira iz 250 serije.

 kasper rud osvojio više trofeja sa turnira atp 250 od novaka đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković je odigrao impresivnu tenisku sezonu, tokom cijele godine bio je najbolji na svijetu, a u finišu ga je pretekao - Kasper Rud (22). Istina, u jednoj kategoriji kojoj najbolji srpski sportista nije pridavao mnogo pažnje ove sezone.

Zbog velikih izazova na grend slem turnirima, Đoković je rijetko učestvovao na malim takmičenjima i titule sa njih nisu mu bile prioritet. U sezoni je osvojio samo četiri pehara, dok mladi teniser iz Norveške ima čak pet!

Možda će vas zanimati

Iskoristio je to što je bolji od Novaka da se pohvali nakon trofeja u San Dijegu, ali i on je svjestan da to nisu iste titule... Rado bi bio na Srbinovom mjestu!

''Zanimljivo je primijetiti da sam osvojio više trofeja od njih. Međutim, Novak i Danil imaju titule sa najvećih turnira. Ne bih imao ništa protiv da se zamijenimo pa da ja imam Novakova tri grend slema, uz jedan trofej sa ATP 250. To je impresivniji učinak nego mojih pet, ali zadovoljan sam i ovako'', rekao je Kasper Rud.

Mladi Norvežanin je u maju osvojio turnir 250 serije u Ženevi, tokom jula je trijumfovao na turnirima u Baštadu, Gštadu i Kicbilu, da bi peti trofej u sezoni osvojio u San Dijegu. Ujedno, taj pehar mu je i prvi u sezoni koji nije osvojio na šljaci.

Iako je sa tih pet trofeja u sezoni uspješniji od Novaka Đokovića, Danila Medvedeva i Saše Zvereva, koji imaju po četiri titule, u mečevima sa njima se nije proslavio. Protiv Medvedeva je igrao dva puta, protiv Đokovića i Zvereva po jednom i nikada nije upisao pobjedu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC