• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijski ekspert: Nije bio penal za Zvezdu! O Partizanovom golu - postojala dva razloga da Rikardo opet šutne!

Autor Dragan Šutvić

Stručni konsultant TV Arena sport analizirao je rad arbitara na mečevima Superlige, sa posebnim akcentom na duele u kojima su igrali "vječiti".

 sudijski ekspert zdravko jokić nije bio penal za zvezdu dva razloga da rikardo ponovo šutne Izvor: TV Arena sport/screenshot

Bivši arbitar i komentator suđenja na TV Arena sport, Zdravko Jokić, analizirao je rad arbitara na utakmicama Partizana i Crvene zvezde minulog vikenda.

"Skenirajući" rad Nenada Minakovića, koji je sudio meč Napredak - Partizan, i Aleksandra Živkovića, arbitra meča Crvena zvezda - Metalac, našao je samo jedan previd - da nije bio penal za crveno-bijele u nadoknadi vremena.

Možda će vas zanimati

U pitanju je situacija u kojoj je fudbaler Metalca Aleksandar Vasiljević startovao ispred El-Fardu Bena, a Živković dosudio prekršaj za penal, iz kojeg je Gelor Kanga postavio konačnih 3:1.

Prema Jokićevom mišljenju, igrač Zvezde je počeo da pada prije starta defanzivca Milanovčana.

"Smatram da je plavi igrač zastao, a da je igrač Zvezde već počeo da pada kada je došlo do blagog kontakta. Nema kontakta, a vidite pad igrača Zvezde, sve je jasno", rekao je Jokić.

On je analizirao i situaciju iz prvog dijela meča, kada je pri rezultatu 1:0 za Zvezdu sudija Živković analizirao VAR tehnologijom trenutak u kojem je lopta pogodila u ruku Strahinju Erakovića u šesnaestercu. Potom je dosudio kazneni udarac za Zvezdu, jer je prethodno i igrača Metalca lopta pogodila u ruku, a Jokić smatra da bi najbolje bilo da je pustio da igra "teče".

"Mislim da je sudija bio u pravu", rekao je Jokić o odluci da ne bude penal za Metalac.

"U prvoj situaciji je ruka (Erakovića) spuštena uz tijelo, tu je kratka distanca i mislim da je dobru odluku pokazao. Najbolje bi bilo da je pustio da igra poslije toga teče dalje i da nije ništa sudio", dodao je Jokić.

Kada je u pitanju meč Napredak - Partizan, bivši sudija analizirao je situaciju u kojoj je arbitar Minaković najprije dosudio jedanaesterac za Beograđane, dao crveni karton igraču domaćih Mitru Ćukoviću, a onda ponovio jedanaesterac koji je golman domaćih Nikola Vasiljević "skinuo" Rikardu.

Centarfor Partizana iz druge je dao gol i postavio konačnih 1:0.

"Što se tiče faula, očigledno je guranje sa leđa. Da je start na loptu i faul, ne bi bilo crvenog kartona. Ali pošto je guranje, držanje i igranje rukom, onda je kazneni udarac i crveni karton", rekao je bivši arbitar.

Za Jokića je sve "čisto" i kod ponovljenog penala.

"Ne vidimo lijevu nogu golmana, ali ima razloga za ponavljanje, jer su igrači oba tima ušli u kazneni prostor prije izvođenja. Kad igrači oba tima uđu prije izvođenja, mora da se ponovi".

Da je bio gol, da li bi bio ponovljen penal?

"Onda se procjenjuje čiji je igrač ušao", objasnio je Jokić.

Da li je penal ponovljen zbog Vasiljevićeve noge van linije ili zbog ulaska igrača u kazneni prostor?

"Koliko imam informaciju, ponovljeno je zbog golmana".

Jokić je rekao i da je sudija Minaković opravdano pokazao drugi žuti karton beku Partizana Slobodanu Uroševiću zbog starta sa leđa u obećavajućem napadu Napretka, a komentarisao je i duel veziste Kruševljana Saše Marjanovića i štopera crno-bijelih Nemanje Miletića, poslije kojeg se defanzivcu Partizana ukazivala pomoć.

"Evidentno je da je bio kontakt ruke i glave. Da li je sudija stajao tako da je mogao da vidi sve šta je bilo? Da li ga je udario? To bi mogao da vidi samo Minaković. Moj je utisak da je bilo kontakta", rekao je Jokić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC