"Skauti" dolaze u Banjaluku

Bek Borca m:tel Stefan Miljković pred derbi protiv Izviđača: Mi se pitamo u "Boriku"

Autor Nebojša Šatara

Rukometaš Banjalučana uvjeren da prošlosezonski porazi od "skauta" neće uticati na predstojeći dvoboj lidera na tabeli i aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije remija u Vogošći (27:27), rukometaše Borca m:tel očekuje derbi sa aktuelnim šampionom Izviđačem u subotu u Banjaluci.

Bek crveno-plavih Stefan Miljković, koji je u sarajevskom predgrađu postigao pet golova, najavio je derbi susret 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ljubuških "skauta".

"Biće pravi derbi. Igramo na domaćem terenu i sigurno je da ćemo ići na pobjedu. Izviđač je ekipa koja godinama igra u istom sistemu, takođe su mlad tim, koji je imao nekoliko kikseva i želi da se iskupi. Međutim, na našem parketu mi se pitamo", izjavio je Miljković za banjalučki "EuroBlic".

Ove kalendarske godine, ali u prethodnoj sezoni, Borac m:tel je odigrao tri utakmice protiv Izviđača u kojima je dva puta slavila ekipa iz Ljubuškog.

"Nismo opterećeni tradicijom, ekipe su promijenjene u odnosu na te mečeve. Kako mi, tako i oni. Igramo brže, drugi je trener (Mirko Mikić) tako da sigurno ti porazi neće uticati na pripreme. Ovo je novi meč u kojem ćemo uraditi sve da ostvarimo trijumf", dodao je bek Banjalučana.

Utakmica između Borca m:tel i Izviđača igra se u subotu u dvorani "Borik" s početkom u 20 časova.

Banjalučani su lideri na tabeli sa 15 bodova, dok su "skauti" na trećem mjestu sa četiri boda manje. Oba tima su odigrala po osam utakmica.

(mondo.ba)