• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Triler Banjalučana u sarajevskom predgrađu! Rovovska bitka Borca m:tel i Vogošće okončana na zanimljiv način! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U dvorani Amel Bečković u derbiju devetog kola Premijer lige BiH viđena je prava sportska drama!

 rukomet liga bih vogošća borac  Izvor: YouTube/Vivo Studio

Derbi meč devetog kola Premijer lige BiH u rukometu između Vogošće i Borca m:tel okončan je bez pobjednika. 

VOGOŠĆA POLJINE HILLS – BORAC M:TEL 27:27 (13:14)

Možda će vas zanimati

Bio je ovo prvi remi izabranika Mirka Mikića nakon sedam vezanih pobjeda, ali mora se priznati da su gosti i do boda stigli uz dosta sreće!

Iako su imali prednost većim dijelom susreta, ekipa iz sarajevskog predgrađa je stalno disala za vratom ili bila u "egalu", da bi u samom finišu imala šansu i da zabilježi pobjedu.

Odlični Duško Čelica je bukvalno u posljednjim trenucima pogodio mrežu za pobjedu, međutim, poslije konsultacija za zapisničkim stolom gol je poništen jer se samo sekund ranije oglasila sirena koja je označila kraj utakmice.

Bio je ovo i prvi remi Vogošćana, koji uz pet pobjeda imaju i dva poraza.

Prvih trideset minuta meča u dvorani "Amel Bečković" svakako su obilježili čuvari mreže, Damir Efendić u domaćem i Slađan Subotić u gostujućem taboru.

Prvi, inače ex-golman Borca, nije dopustio crveno-plavima da steknu osjetniju razliku, dok je Subotić odlično reagovao kada je Vogošća u par navrata prijetila da preuzme inicijativu.

Koliko čvrsto se igralo u Vogošći, dovoljno govori činjenica da tokom prvog poluvremena ni jedna ni druga ekipa nije uspjela da stekne plus veći od dva gola.

Najvećim dijelom prvog dijela, u prednosti je bio banjalučki tim - na semaforu je pisalo, između ostalog, 0:2 i 7:9, dok je jedino vođstvo na svojoj strani Vogošća imala u osmom minutu, kada je došla do 4:3.

U nastavku, manje-više viđena je ista slika mada su Banjalučani za tri i po minuta igre prvi put otišli na tri razlike (14:17), ali su domaći rukometaši u narednih pet minuta uspjeli da dođu do izjednačenja zahvaljujući "bombama" sa 10 metara Duška Čelice (18:18).

Potom se ponovo igralo "gol za gol", da bi tim iz sarajevskog predgrađa stigao do minimalne prednosti 21:20, pa je trener crveno-plavih Mirko Mikić uzeo minut odmora.

Efendić je nastavio sa sjajnim odbranama i Borac m:tel nije mogao da se odlijepi, iako je i na banjalučkom golu dobro branio Subotića, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa neriješenim rezultatom 22:22.

Susret je protekao u "egalu" i u narednih pet minuta, Vlado Draganić je svojim pogocima donosio minimalno vođstvo gostima iz Banjaluke, ali je Vogošća ponovo uspjevala da stigne do izjednačenja, a minut i po prije kraja da dođe i do prednosti novim golom Čelice.

Sedmerac je potom Efendić odbranio Milošu Nježiću, ali na sreću Banjalučana lopta se ponovo odbila igraču crveno-plavih, koji je pogodio za novo izjednačenje 27 sekundi prije kraja.

Uslijedio je novi tajm-aut za Vogošćane, koji su bukvalno u posljednjem sekundu s deveterca pogodili mrežu.

Ponovo je strijelac bio iskusni Duško Čelica, ali taj gol nije priznat jer je već bilo isteklo 60 minuta, pa je svakom pripao po bod - 27:27. Upravo je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine bio prvo ime Vogošćana, ali i cijele utakmice, sa devet postignutih golova, dok je Elis Memić zabilježio pet pogodaka.

U banjalučkom taboru, najefikasniji je bio Vlado Draganić sa sedam pogodaka, pet je postigao Stefan Miljković, dok su po gol manje zabilježili Aleksandar Miličević i Nikola Malivojević.

PREMIJER LIGA BiH – 9. kolo

Sloga (GV/U) - Krivaja 28:29

Vogošća - Borac m:tel 27:27

Izviđač - Leotar 32:32

Bosna (V) - Iskra 31:27

Konjuh - Sloga (D) 20:22

Sloboda - Gradačac 31:23

17. novembar:

Maglaj - Bosna (S)

Gračanica slobodna.

TABELA: Borac m:tel 15, Leotar 13, Izviđač 11, Vogošća 11, Gračanica 10, Sloboda 9, Krivaja 8, Sloga Doboj 8, Bosna Visoko 7, Konjuh 7, Gradačac 7, Iskra 6, Maglaj 4, Bosna 4, Sloga GV/U 2.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC