ŠTA VI KAŽETE?

Organizatori "guraju" Nadala u finale Australijan opena! Novinarka objavila zanimljiv podatak - ovako favorizuju Rafu!

Autor Dragan Šutvić

Jedan veoma zanimljiv podatak. Da li je ovo istina?

Izvor: Profimedia

Neće Novak Đoković odbraniti titulu na Australijan openu. Odlukom suda je deportovan iz Melburna, pa će tako izgubiti 2000 bodova zbog toga.

Neko drugi će podići pehar u Melburnu, a od glavnih favorita su tu Danil Medvedev, Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, dok iz sjenke vrebaju igrači poput Matea Beretinija i Janika Sinera. Dok se to čeka, objavljena je jedna zanimljiva poruka poslije koje se mnogi pitaju da li Rafu "guraju" u finale.

Naime, američka novinarka Kris Mekendri, koja radi za "ESPN" je putem Tvitera iznijela nekoliko zanimljivih podataka. Naime, ona insinuira da organizatori Australijan opena namjerno stavljaju Španca da igra u dnevnom terminu.

"Nadal voli da igra tokom dana, jer loptica više odkače. Posljednjih pet mečeva na Australijan openu je izgubio u večernjem terminu", napisala je ona.

To su bili porazi od Cicipasa prošle godine u četvrtfinalu, godinu dana prije toga je u istoj rundi izgubio od Dominika Tima. Rafa je 2019. poražen u finalu od Novaka Đokovića, 2018. ga je u četvrtfinalu zaustavio Marin Čilić, a 2017. Rodžer Federer u finalu. Svi ti dueli su odigrani u večernjem terminu.

Nadala čeka meč sa Mateom Beretinijem u polufinalu, a biće zanimljivo vidjeti u kom terminu će se taj duel igrati. Kako stvari stoje, verovatno će biti po danu.

Inače, Denis Šapovalov, koji je izgubio od Nadala u četvrtfinalu, napravio je haos u Melburnu pošto je tvrdio da sudije štite Rafu i da su korumpirane. Prvo je to tvrdio na terenu, a zatim i na konferenciji za štampu.