• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rafa, koliko ti znači da oboriš rekord Đokovića i Federera?": Pitali su Nadala, a njegov odgovor je sve iznenadio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Majorčanin je opširno govorio o trci za najviše grend slem trofeja, u kojoj je najbliži da povede.

 Nadal-o-grend-slem-rekordu-Djokovica-i-Federera Izvor: Profimedia/YouTube/Rafa Nadal - King of Tennis/Printscreen

Nije bilo lako, ali Rafael Nadal se plasirao u polufinale Australijan opena. Sada je na dvije pobjede od toga da pretekne Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju grend slem titula i ostane usamljen sa 21 trofejom.

Nadal je savladao Šapovalova 3:2 nakon što je vodio 2:0, a taj meč obilježilo je i nezadovoljstvo Kanađanina ponašanjem Španca.

Poslije meča, Šapovalov je kritikovao sudiju da Nadalu previše toga dopušta, a Rafa je poslije meča na konferenciji za medije dobar dio razgovora posvetio trci za najboljeg u istoriji tenisa.

"Činjenica da smo nas trojica izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da dijelimo nevjerovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem dio toga, bez sumnje", počeo je Nadal o temi koja već godinama okupira teniske fanove.

"Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne... Naravno da želim da pobjeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće."

Španac kaže da njegova sreća ne zavisi od broja grend slem titula koje će osvojiti tokom karijere.

Izvor: Profimedia

"Naravno da je u posljednjih šest mjeseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osjećam dobro. U situaciji smo da pobijedimo, u polufinalu sam Australijan openu i to je nevjerovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne vjerujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više grend slem titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene."

Na kraju, Rafa kaže i da bi svi trebalo da uživaju dok je "velika trojka" još na terenu.

"Prezadovoljan sam i srećan sam zbog svih stvari koje su mi se desile u životu. Imam svoj način na koji pristupam životu. Ne možete uvijek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuću, bolji telefon ili bolje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo nevjerovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne", bila je poruka Rafe Nadala.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC