ZNA RIVALA!

Novak protiv "redovne mušterije" počinje masters u Madridu: Igrali su 17 puta, Đoković ga pobijedio svaki put!

Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković i Gael Monfis imaju neobično rivalstvo u kome francuski teniser ne zna za pobjedu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković saznao je danas ime svog prvog protivnika na mastersu u Madridu. Najbolji teniser svijeta preskočio je prvu rundu, a u drugoj će njegov izazivač biti Gael Monfis!

Čuveni francuski teniser, trenutno 21. na ATP listi, stigao je bez većih problema do novog susreta sa Novakom. Bilo mu je potrebno samo 56 minuta kako bi pobijedio španskog predstavnika Karlosa Himena Valera (6:3, 6:0), ali sada ga čeka čovjek koga nikada nije uspio da pobijedi.

Vjerovali ili ne, ali Novak Đoković i Gael Monfis sastali su se do sada 17 puta i svaki put je pobijedio srpski teniser. Posljednji susret u Parizu je otkazan pošto je Monfis predao, dok je zanimljivo da nikada do sada nisu igrali u Madridu.

Uglavnom su se sastajali na betonu, a posljednji meč na šljaci imali su još davne 2006. na Rolan Garosu. Tada je Đoković slavio u tri seta, dok je Monfis najbliži pobjedi bio prije dvije godine u polufinalu Dubaija. Imao je dvije meč-lopte, ali se Novak "vratio iz mrtvih" i nastavio da ga proganja.

Još nije poznat termin meča Novaka Đokovića i Gaela Monfisa, ali se pretpostavlja da će biti "dnevna sesija".

Iako mu fali takmičarskog ritma, Đoković je ostavio odličan utisak u današnjem sparing meču protiv Karosa Alkaraza koga je po priznanju mladog Španca razbijao dok susret nije prekinut.