• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba! Rusi zvali Novaka da igra u Moskvi: Njegova odluka će izazvati buru, kažu da su već u pregovorima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je dobio ponudu da igra na "Turniru mira" u Moskvi ovog ljeta.

 Novaka-Djokovica-zovu-da-igra-u-Rusiji Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srpski teniser Novak Đoković u pregovorima je sa Teniskim savezom Rusije oko učestvovanja na egzibicionom turniru u Moskvi na kome bi se promovisala politika mira, pišu ruski mediji.

Rusi žele da organizuju "Turnir mira" kao reakciju na zabranu ruskih i bjeloruskih tenisera na Vimbldonu zbog rata u Ukrajini, a ideja im je da najbolji teniser današnjice Novak Đoković bude počasni gost, posebno nakon stavova koje je izrekao u posljednja dva mjeseca.

Iako je Đoković osudio vojnu akciju Rusije u Ukrajini, srpski teniser je otvoreno stao na stranu kolega iz Rusije i Bjelorusije nazvavši odluku Vimbldona "suludom", u čemu su mu se pridružili Nadal, Zverev, Marej i mnogi drugi...

"Teniski savez Rusije i Moskva razrađuju program razvitka našeg sporta u bližoj budućnosti. Sada radimo na Otvorenom prvenstvu Moskve, koje će se vjerovatno zvati Kup prestonice. Pozvaćemo igrače iz Bjelorusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Turske i drugih zemalja. U toku su pregovori i sa Novakom Đokovićem", poručio je prvi čovjek ruskog tenisa Vladimir Kamelzon, prenosi "Čampionat".

Za sada nema informacija da li će Novak Đoković prihvatiti ovu ponudu, ali kako god da bude - jasno je da će njegova odluka odjeknuti u javnosti i da će vrlo vjerovatno biti na udaru i samo zbog pregovora.

"Đoković treba svuda da igra, najbolji je teniser svijeta, pokazao je da je osoba koja ima stav, mišljenje... Zna kako da se bori za pravdu. U mojim očima je najbolji svih vremena", poručio je Vladimir Kamelzon i dodao da su već ranije pokušavali da ga dozovu u Sankt Peterburg i nisu uspjeli.

Nezvanično, turnir bi mogao da se održi tokom ljeta, a unaprijed ističu da ih zanima samo sport i da ne žele da miješaju politiku u sve, kao što bi svi odmah pomislili...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC