Ostali sportovi

Kličko, Srbi su te spasili od albanske mafije! Ukrajinac pričao o Kosovu, čuveni srpski bokser mu odgovorio!

Autor Nikola Lalović

Vitalij Kličko je sa albanskim novinarima pričao o ratu u Ukrajini, ali i o sukobu na Kosovu i Metohiji, a sada je dobio odgovor iz Srbije.

Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/SkySportsNews

Nakon što je Vitalij Kličko u Davosu pričao o tome kako su "Albanci bili okupirani od Srbije", sada je stigla reakcija na te izjave. Oglasio se nekadašnji evropski šampion Nenad Borovčanin.

Sada na funkciji državnog sekretara za omladinu i sport, on vrlo dobro poznaje braću Kličko jer je tokom karijere pred osvajanje titule šampiona Evrope 2011. godine trenirao upravo sa njima. 

"Kličko treba da zna da je Kosovo i Metohija za nas Srbe više od teritorije i kolijevka srpstva, dok izgleda ne poznaje ni istoriju sopstvenog naroda. Kličko treba da zna i to da je Srbija jedina zemlja na svijetu gdje svako može prošetati i sa ukrajinskom i sa ruskom zastavom, i da svaki građanin Srbije doživi i jedne i druge kao braću, čiji sukob podjednako izaziva tugu u srcima svih nas u Srbiji", počeo je Borovčanin.

Naglasio je da Srbija ima jasan stav po pitanju sukoba u Ukrajini i da se nada miru. 

"Kličko treba da zna da srpski narod najbolje zna cijenu mira i cijenu rata, kao i da Srbija na čelu sa našim predsjednikom Vučićem ima jasan stav po pitanju sukoba u Ukrajini, kao i da naša zemlja najiskrenije želi i sve čini da nastane mir, kao i da se patnje ljudi ublaže", dodao je on.

A potom je ispričao do sada nepozantu priču o tome kako su Srbi pomogli nekadašnjem svetskom šampionu.

"Kličko naposljetku treba da se podsjeti koliko su mu Srbi pomogli u Hamburgu kada ga je ista ta albanska mafija napala, a Srbi ga spasavali. Kličko treba da zna da srpski narod nikada nije poražen, jer se naša vojska sa Kosova i Metohije povukla na tenkovima zbog vjere da će nastupiti mir i da nas neće prevariti sa raznim rezolucijama, a nakon toga napasti naš goloruki narod, paliti srpske crkve i manastire. Kličko treba da zna da je Srbija zemlja slobodnih i ponosnih ljudi, sa jasnim dobronamjernim i miroljubivim stavovima, bila kroz istoriju, ostala sada i biće u budućnosti", zaključio je Borovčanin.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!