• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski bokser ustao protiv Klička, podržava Ruse: Pomenuo i Putina, pa rekao: Ostavite ih na miru!

Autor Haris Krhalić

Hrvatski bokser želi titulu i nada se da ga Vitali Kličko neće spriječiti u tome.

 Filip Hrgović o potencijalnom otkazivanju meča sa Žang Žileom Izvor: Twitter/SkySportsNews/Profimedia

Hrvatski bokser Filip Hrgović čeka 5. maj kada mu je zakazana borba sa Kinezom Žang Žileom, a ukoliko tu pobijedi dobiće priliku da se bori za titulu prvaka svijeta!

Bokser koji trijumfuje na tom meču postaće IBF-ov obavezni izazivač u borbi za prvaka svijeta u teškoj kategoriji i dobiće priliku da sa Ukrajincem Oleksandrom Usikom odmjeri snage u bici za svjetsku titulu.

Ipak, međunarodne sankcije uvedene Rusiji bi mogle da mu pokvare planove! Hrgovićev meč je na programu večeri kada je glavna borba duel za titulu u poluteškoj kategoriji između Kanela Alvareza i Rusa Dimitrija Bivola.

Ukoliko se taj meč otkaže, ni Hrgović neće boksovati. A nekadašnji prvak svijeta Vitali Kličko je upravo insistirao na tome da se Rusima zabrane sva sportska takmičenja!

"Nadam se da se to neće dogoditi, ali velika je šansa da hoće jer svuda u svijetu suspenduju ruske sportiste. Mislim da sam ovim čekanjem zaslužio mjesto na jednoj tako velikoj priredbi", rekao je Hrgović.

Onda se osvrnuo na samog Dimitrija Bivola i pružio punu podršku ruskom bokseru.

"Nadam se da ga neće suspendovati. Kličko je rekao, a i ja tako mislim, da sportisti nemaju veze s Putinovim napadom. Mislim da sportiste treba ostaviti da se bave svojim poslom u miru", rekao je Hrgović.

Hrvatski bokser u karijeri ima 14 pobjeda u isto toliko borbi, a Žang koji je iskusniji i ima 38 godina za sada ima 23 pobjede i jedan neriješen meč.

"Žile ima puno nokauta u prvim rundama, eksplozivan je i veliki udarač, ali mislim da će moja spremnost biti ključ. Mislim da ću ga završiti u kasnijim rundama jer će presuditi moja spremnost i brzina. Vjerujem da nećemo doći do kraja meča u rundama", rekao je Hrgović za hrvatske medije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC